Yunanistan'dan seferberlik provokasyonu: Çok sıcak geçecek!

Türkiye’ye karşı provokatif eylemlerini sürdüren Yunanistan’dan yeni bir savaş senaryosu geldi. Yunan basınında 'Donanma Ege'ye 'Yıldırım' getiriyor' başlıklı bir haberle yılın ilk harekât faaliyetlerine başlanacağı ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2023 15:26 GÜNCELLEME 09.01.2023 15:26 DÜNYA
Yunanistan'dan seferberlik provokasyonu: Çok sıcak geçecek!
Yunanistan'dan seferberlik provokasyonu: Çok sıcak geçecek!

Türkiye'ye karşı kışkırtıcı eylemlerine son vermeyen Yunanistan’dan yeni bir provokasyon geldi. Yunan basınında 'Donanma Ege'ye 'Yıldırım' getiriyor' başlıklı bir haberle yılın ilk harekât faaliyetlerine başlanacağı ifade edildi.

EGE 24 SAAT İZLENİYOR ÇIKIŞI

Yunanistan'ın tatbikat hazırlığını CNN GR'den Stavros Ioannidis yazdıIoannidis'in haberinde “Ege'ye dinamik bir çıkışa hazırlanan Yunan Donanması, tatil nedeniyle verilen kısa bir aradan sonra, yılın ilk harekât faaliyetine başlıyor.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye'ye yönelik skandal ifadelerde bulunulan haberde, Ege'nin 24 saat izlendiği ifade edildi.

GEMİLER ALARM DURUMUNDA

Haberde seferberlik hazırlığı adı altında donanma birliklerinin kadrolarının artırıldığı ifade edilirken, Genelkurmay Başkanlığı’nın talimatıyla çok sayıda geminin alarm durumunda beklediği ifade edildi.

Atina'nın son umudu olarak lanse edilen tatbikat ile enerji tesisleri ve hidrokarbon maden platformları gibi önemli hedeflerin korunmasına yönelik senaryoların gerçekleştirileceği vurgulandı.

"ÇOK SICAK GEÇECEK"

Haberde 18 Ocak'ta fırkateynler, füze Botları, gambotlar, denizaltılar, ihalar ve seçkin birliklerin Ege’de konuşlandırılacağı belirtildi. Haberde aynı zamanda Türkiye’de seçimlere kadar olan sürenin sıcak geçeceği ve buna karşı tedbir alınacağı ifade edildi.

KAYNAK : Sabah
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yobaz, gerici ve akıldan çok uzak Yunanlılar, hatırla! Yokluk içindeki Türk ü dahi İngiliz desteğiyle yenemedin. Elindekinden olmak üzeresin. Ama biz senin gibi köylerde insanları camilere doldurup yaktığın gibi yapmayacağız. Ecdadımız gibi aman dileyene merhamet edeceğiz.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlı gafiller, egenin dibindeki atalarını özlemiş. Kavuşturmak mı? Desenize Mehmetçiğe yine iş düştü.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıcağı severiz gel bakalım yorgi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR