Japon başbakan Abe'yi öldürmüştü: Hapiste üniversiteye hazırlanıyor

Japonya'da başbakan Abe'yi suikast düzenleyerek öldüren katil zanlısı cezasını çektikten sonra üniversiteye gitmek istediğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2023 09:24 GÜNCELLEME 13.01.2023 09:30 DÜNYA
Japon başbakan Abe'yi öldürmüştü: Hapiste üniversiteye hazırlanıyor
Japon başbakan Abe'yi öldürmüştü: Hapiste üniversiteye hazırlanıyor

Japonya'da, geçen yıl uğradığı suikastta hayatını kaybeden eski Başbakan Abe Şinzo'nun katil zanlısının, cezasını çekmesi sonrası üniversite eğitimi almak istediği bildirildi.

Japonya'da 2012-2020'deki dönemiyle "en uzun süre görev yapan başbakan" unvanlı Abe Şinzo'nun Temmuz 2022'de suikasta kurban gitmesinin yankıları sürüyor.

HAPİSTE DERS ÇALIŞIYOR

Devlet Televizyonu NHK'nin, zanlı Yamagami Tetsuya'nın amcasına dayandırdığı haberine göre, Yamagami kız kardeşine, cezasını çekmesinin ardından üniversitede okumak istediğini iletti.

Öte yandan Yamagami'nin, gözaltında tutulduğu Osaka Tutukevi'nde akrabalarının gönderdiği materyaller vasıtasıyla İngilizce dahil bazı derslere çalıştığı kaydedildi.

Gözaltı süresi bu hafta içinde dolan suikast zanlısı Yamagami hakkında, cinayet ve ateşli silahlar kanununu ihlal suçlarından iddianame hazırlanması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Temmuz 2022'de Nara kentinde partisinin seçim kampanyasına destek için açık hava etkinliğinde yaptığı konuşma sırasında Abe göğsünden vurulmuştu.

Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Abe için temmuzda basına kapalı, eylülde ise resmi devlet cenazesi düzenlenmişti.

Saldırıda kullandığı el yapımı silahla evinde bulundurduğu benzer silahlara el konulan suikast zanlısı Yamagami, emniyet güçlerince gözaltına alınmıştı.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış görünüş japon gibi duruyor ama içinden bakınca abd li değil ama abd yi yönetenleri kafa yapasına sahip olduğu kesin.Japonya ile abd müttefikdi demi tıpkı bizim müttefiğimiz abd ile olan yakınlık gibi bizdede var bu tarz kafa yapısına sahiplerden
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşa besliyorlar.
    Cevapla
  • Marazaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Gittiği Üniversitenin rektörünü de öldürür.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel mükafat alıyor yerin dibinde madenlerde çalışması gereken katiller okuyup adam olacaklar
    Cevapla
  • Fahrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Katilin adam olması imkansız gibi bir şey...
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Dışarı çıkacak mı ki ? Sağ olarak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR