Boris Johnson'ı geri getirme planı Muhafazakar Parti'yi böldü

Eski İngiliz Başbakan'ın taraftarları, Johnson'ı tekrar liderliğe taşımanın hesaplarını yapıyor. Ancak iki cephe arasında görüş ayrılıkları ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2023 02:45 GÜNCELLEME 16.01.2023 02:45 DÜNYA
Boris Johnson'ı geri getirme planı Muhafazakar Parti'yi böldü
Boris Johnson'ı geri getirme planı Muhafazakar Parti'yi böldü

İngiltere'de, Muhafazakar Parti içinde ülkenin eski Başbakanı Boris Johnson'ı geri getirme planları dillendirilmeye devam ediyor.

Johnson'ın, kısa süreli Liz Truss hükümetinin ardından Rishi Sunak'a rakip olması bekleniyordu, ancak Sunak ile görüşmesi sonrası geri adım attı.

Parti içinde Boris Johnson kamplaşması

Independent'ın haberine göre, Johnson'ı yeniden iktidara getirmenin "en iyi yolunu bulma" konusunda parti içinde kamplaşma yaşanıyor.

Yeniden geri getirme planları

Bir grup destekçisinin, eski Başbakan'ın geri dönmesinin önünü açmak için partinin taban üyelerini güçlendirme hamlesi, Johnson'ın müttefiklerinden oluşan başka bir cephe tarafından reddediliyor.

Ancak ilk grubun, Johnson'ın "Muhafazakarlar'ın Harold Wilson'ı" olacağını tahmin ederek karşılık verdiği belirtiliyor.

Johnson için fırsat kolluyorlar

İşçi Partili Harold Wilson, geçmişte üç dönem İngiltere Başbakanlığı yapmıştı.

Johnson'ın müttefikleri ise özellikle partinin mayıs ayındaki yerel seçimlerde kötü sonuçlar alması halinde, önümüzdeki aylarda planlarını uygulamak için bir dizi fırsat olacağını tahmin ediyor.

Zor durumda kaldı

İki grup arasındaki bölünme, eski Boris Johnson'ın yaşadığı zor bir haftanın ardından geldi.

Eski İngiliz lider, kendi döneminde koronavirüs kısıtlamaları sırasında Başbakanlık'ta düzenlenen parti için "şu anda Birleşik Krallık'taki sosyal açıdan en mesafeli olmayan parti" dediğine dair iddialarla karşı karşıya kaldı.

KAYNAK : Independent
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ali cengiz oyunuyla iş olmaz. beter olun inşallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR