Nursultan Nazarbayev hastaneye kaldırıldı: Kalp ameliyatı oldu

82 yaşındaki eski Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Nazarbayev'in kalp ameliyatı olduğu açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2023 10:55 GÜNCELLEME 20.01.2023 11:01 DÜNYA
Nursultan Nazarbayev hastaneye kaldırıldı: Kalp ameliyatı oldu
Nursultan Nazarbayev hastaneye kaldırıldı: Kalp ameliyatı oldu

Kazakistan'da Nur Otan Partisi Eski Sözcüsü Aleksandr Aksyutits, eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu.

Nazarbayev'in başkent Astana'da bulunan bir hastanede detaylı bir kalp muayenesinden geçtiği açıklandı.

Nazarbayev'in Sözcüsü Aydos Ukibay, Nazarbayev'in kalp ameliyatı olduğunu belirterek, "Ameliyat başarılı geçti. Birinci Cumhurbaşkanın hayati tehlikesi yok ve tedavisi sürüyor" dedi.

82 yaşındaki Nazarbayev, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla ülkesini yaklaşık 30 yıl yönettikten sonra 2019 Mart ayında Cumhurbaşkanlığı görevi Kasım Cömert Tokayev'e devretmişti.

KAYNAK : İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Acil Şifalar Versin İnşaallah Amin
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aksacliya Allah şifalar versin inşallah! Rabbim cümle hasta kullarına şifalar dertli kullarına devalar borçlu kullarına edalar ihsan eyle! Amin ..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR