Stoltenberg'den Türkiye'ye İsveç çağrısı: Rica ediyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliğinin engellenmemesi gerektiğini söyledi. Stoltenberg, Türkiye ve Macaristan'dan, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik onay sürecini hızlandırmasını rica etti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2023 09:22 GÜNCELLEME 24.01.2023 10:10 DÜNYA
Stoltenberg'den Türkiye'ye İsveç çağrısı: Rica ediyorum
Stoltenberg'den Türkiye'ye İsveç çağrısı: Rica ediyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Alman medya organı Die Welt'e röportaj verdi.

İsveç hükümetinin Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını açık ifadelerle kınadığını söyleyen Stoltenberg, İsveç'in NATO üyeliğinin engellenmemesi gerektiğini dile getirdi. Stoltenberg, Türkiye ve Macaristan'dan "İsveç ve Finlandiya'nın üyelik onay sürecini hızlandırmasını" rica etti.

Uluslararası basından İsveç analizi: NATO üyeliği tehlikeye girdiUluslararası basından İsveç analizi: NATO üyeliği tehlikeye girdi

"BU TARZ EYLEMLER DİREKT YASA DIŞI KABUL EDİLMİYOR"

İfade özgürlüğünün, İsveç ve NATO ülkelerinde bir değer olduğunu kaydeden Stoltenberg, "Bu nedenle, uygun olmayan söz konusu eylemler otomatik olarak yasa dışı kabul edilmiyor" dedi.

"TÜRKİYE, İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YLA TEMAS HALİNDEYİM"

Üç ülkeyle de temas halinde olduğunu aktaran NATO Genel Sekreteri, "Ben, Finlandiya ve İsveç'le yakın temas içerisindeyim, müttefikimiz Türkiye ile de. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği de son düzlükte çökmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"BU GÖSTERİLERE KARŞIYIM"

Stoltenberg, İsveç'te son haftalarda Türkiye aleyhine gerçekleşirilen söz konusu eylemlere tamamen karşı olduğunu dile getirdi.

ERDOĞAN: BİZDEN ONAY BEKLEMEYİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rasmus Paludan adlı ırkçı siyasetçinin Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına tepki olarak "Türkiye Cumhuriyeti'nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" demişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 195 TÜMÜ
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle kabul edilmemeli bunların yaptığını unutmamalıyız balık hafızalı olmamalıyız bunların bize düşmanlığını diliyoruz kabul ediyoruz ve bunlarla ilgili önlem alıyoruz devlet kesinlikle NATO’yu onaylamamalı
    Cevapla
  • Herif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu.deüsün.kuranikerim.ve.Türkiye.aleyhine.yapılanlara.niye.sesi.çıkmadi.ozaman.nerdeydi.deüs
    Cevapla
  • Yılmaz Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara izin veren kim olursa olsun hem bu dünyada hem ahirette iki elim yakasında olur.
    Cevapla
  • Muhittin aytiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle İsveç natoya girmemeli kuranı kerim bizim herşeyimizdir canımızı feda edeceğiz niye biziincile saygı gösteriyoruz sayın cumhur başkanımıza sonsuza kadar güveniyuruz
    Cevapla
  • GÖKTÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç ve Finlandiya Natoya öyle ya da böyle girecekler.ingiltereden savaş ucaklarıda alındı.Güzel ülkemin iradesi, inşAllah bu omurgasız şahsiyetsiz islâm düşmanı haçlılarin Natoya girmesine vesile olmaz..Dik durmak lazım.Nato dışında kendi eksenimizde Turan birligi oluşumuna hız vermeli,Silah sanayimizi ve ekonomimizi bir an önce daha iyi yerlere getirip,üreten bir Türkiye olma yolunda sağlam irade gösterme yoluna gitmeliyiz.Islamın nuru Türkiye ile tamamlanacaktır.Mesele CHP ,AKP meselesinden çıktı,Mesele BEKA meselesidir.Bunu görmeyen KÖROĞLU KÖRDÜR. Allah cc. büyüktür ve nurunu tamamlayacaktır inşAllah
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah inşallah inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR