Putin'in durdurulamaz gücü rotasını ABD'ye çevirdi: Atlantik'te güç gösterisi

Rusya'nın ABD'ye doğru ilerleyen hipersonik gemisi, Atlantik'te Zirkon füzesi tatbikatı yaptı. Geminin ABD'ye gözdağı verme amacıyla rota değişikliği yaptığı konuşuluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2023 13:37 GÜNCELLEME 26.01.2023 14:08 DÜNYA
Putin'in durdurulamaz gücü rotasını ABD'ye çevirdi: Atlantik'te güç gösterisi
Putin'in durdurulamaz gücü rotasını ABD'ye çevirdi: Atlantik'te güç gösterisi

ABD'ye doğru ilerleyen Rusya'nın hipersonik füze taşıyan gemisi Amiral Gorşkov, Atlantik'te Zirkon füzesi tatbikatı yaptı.

Rus devletine ait haber ajansı TASS'ın aktardığına göre, Savunma Bakanlığı'ndan  yapılan açıklamada, Amiral Gorşkov mürettebatının, "900 kilometreden daha uzak bir mesafede yer alan ve düşman gemisini simüle eden bir hedefe Zirkon hipersonik füzesi tatbikatı düzenlediği" bildirildi. 

ABD'YE KARŞI GÜÇ GÖSTERİSİ

Bazı Rus kaynaklar ise "ABD’ye karşı güç gösterisi olarak gemilerin ABD’ye doğru yelken açtığını" yazdı.

Geminin kaptanı Igor Krokhmal, "Elektronik fırlatma ve gemi muharebe ekibi tarafından yapılan çalışmalar test edildi" dedi. Rus medyasında ayrıca Gorshkov'un Putin'in isteği üzerine Atlantik'te beklenmedik bir sapma yaptığı iddia edildi.

Bir Rus Telegram kanalı ise savaş gemilerinin "Atlantik Okyanusu'nun tarafsız sularında - ABD kıyılarından etkili bir yaylım ateşi açma mesafesinde, radarda tespit edildiğini" söylüyor.

PUTİN "DURDURULAMAZ VE YENİLMEZ" OLARAK TANIMLADI

Söz konusu füzeler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından övülen yeni nesil Rus silah teknolojisinin bir parçası. Putin, 2018'de yaptığı konuşmasında hipersonik füzelerin bin kilometre menzilde denizde ve karadaki hedefleri vurabildiğini açıklamıştı. Füzeyi 'Durdurulamaz' ve 'yenilmez' olarak tanımlayan Putin yeni silahları ile dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecekleri ve ABD yapımı bir füze kalkanından kurtulabilecekleri konusunda ısrarlı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Mustafa Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Afganistanı hallettin, Ukraynayı hallettin, şimdi Amerikaya mı geldi patates surat?
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya abd yok edebilir istese
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    putin'in her zamanki savsataları. ukrayna tek başına çizdi kestanesini kalleşin...
    Cevapla
  • çağlar 1 yıl önce Şikayet Et
    bire putin senin yapacağın tekşe aslında kaleyi baştan fet etmek. bence zelenski piyon. bu adamı al ukraina da kurtulur abd oyunuda bozlur
    Cevapla
  • zalim ynetim 1 yıl önce Şikayet Et
    abd yi yok et putin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR