İtalyanların sosyal medya araştırmasına Erdoğan damgası

İtalya'da dijital verileri analiz eden bir vakfın araştırmasına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada en çok takip edilen liderler arasında yer aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 10:19 GÜNCELLEME 29.01.2023 13:51 DÜNYA
İtalyanların sosyal medya araştırmasına Erdoğan damgası
İtalyanların sosyal medya araştırmasına Erdoğan damgası

İtalyan ANSA ajansının, İtalya Dijital Vakfı'nın dijital gözlem raporuna dayandırdığı haberine göre, Facebook, Instagram ve Twitter baz alınarak yapılan araştırmada 24 devlet veya hükümet başkanının sosyal medya hesapları analiz edildi.

Bu araştırmaya göre, sosyal medyada en çok takip edilen dünya liderleri; ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski oldu.

Dijital Gözlemevi Vakfı yetkililerinden Sandro Giorgetti, yaptığı açıklamada, "Liderlerin en çok kullandığı üç sosyal medya platformu göz önünde bulundurulduğunda, takipçi sayısı açısından Biden'ın 66 milyondan fazla takipçiyle öne çıktığını, ardından 40 milyonun üzerindeki takipçiyle Erdoğan'ın ve 27 milyonun üzerindeki takipçiyle de Zelenski'nin geldiğini görüyoruz. Zelenski, Ukrayna'daki çatışmanın neden olduğu kamuoyu ilgisi sebebiyle diğer iki lidere göre daha fazla uluslararası takipçiye sahip" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN TAKİPÇİLERİ SADIK

Erdoğan ve Zelenski'nin sadık takipçilerinin olduğunu ve her yayınladıkları içerikle ayrı bir hayran kitlesi oluşturduklarını belirten Giorgetti, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın da sosyal medyada en çok içerik yayınlayan ve en aktif devlet başkanlarından olduğunu kaydetti.

Bu isimleri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin takip ettiği aktarıldı.

Vakfın başkanı Francesco Di Costanzo da yeni araştırmalarının, başlıca sosyal medya platformlarının özverili ve dikkatli şekilde yönetilmesinin, ulusal ve uluslararası düzeyde hem kazanan bir strateji için hem de vatandaşlarla doğrudan iletişimde başarının önemine işaret ettiğini aktardı.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir sevdadır Recep Tayyip Erdoğan <3
    Cevapla
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    o bir dünyaa lideri
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR