Ersin Tatar: Kıbrıs'ta ya iki devlet ya Türkiye ile entegrasyon

Tatar, Kıbrıs'ta masaya konulan iki devletli çözüm modelinin kabul edilmemesi halinde, Ada'nın sürekli bölünmüş ve bölgedeki doğal gaz kaynaklarının da atıl kalacağı uyarısında bulunarak, Türkiye ile entegrasyonun da hızlanacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 10:59 GÜNCELLEME 29.01.2023 10:59 DÜNYA
Ersin Tatar: Kıbrıs'ta ya iki devlet ya Türkiye ile entegrasyon
Ersin Tatar: Kıbrıs'ta ya iki devlet ya Türkiye ile entegrasyon

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiliz The Guardian gazetesine konuştu.

Kıbrıs sorunuyla ilgilenen uluslararası toplumun kalıpların dışında düşünmesi gerektiğini belirten Tatar, "Kıbrıs'ta yarım asırdır müzakere edilen federasyon çözüm modeli artık vakit kaybı. Rumlar AB üyesi olduktan sonra Türklerle herhangi bir şeyi paylaşmak istemiyor ve Kıbrıs'ın tümünü Helen adası kabul ediyor. Kıbrıs'ta iki ayrı devlet, iki ayrı halk ve iki ayrı kültür var, saati geri alamazsınız. Çözüm önerimiz kabul edilmedikçe herhangi bir müzakere de başlamayacak" dedi.

Tatar, KKTC'nin Ankara'nın kolonisi olacağı eleştirilerine ise, "Türkiye anavatanımız, Türk ulusunun bir parçasıyız. Uluslararası toplum ambargo ve izolasyonları kaldırmazsa, tek yardım aldığımız Türkiye ile doğal olarak entegrasyonumuz hızlanacak. Türkiye, Kıbrıs Türklerinin başı ne zaman sıkışsa yardımına koşmuştur. İki ayrı devlet ve egemenlikte bir an önce çözüm olmazsa, bölgedeki doğal gaz kaynakları çıkartılmadan deniz altında atıl kalacak, bir süre sonra yeşil enerji ön plana çıkacağından dolayı ekonomik değeri de olmayacak. Enerji şirketleri, kriz olan bölgelere gelmek istemez" ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sayin baskan bagzi hava ustlrine yaki dolayli yollardan yabanci misyonlara arazi satisi yapiliyormus yari n elinizde toprzkkalmaz tehlikeli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gecbile kaldık batıya ve rumlara guvenilmez
    Cevapla
  • Koray Derik 1 yıl önce Şikayet Et
    islam işbirliği teşkilatı inadı bırakıp kktc yi tanısa sorun çözülecek.
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım Tatar israillilere toprak satmayın Filistin örneği tam olarak önünüzde duruyor....
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu tarihi bi kaynağından öğrenmeyi bilemediniz. Duyduğunuz yalanları tarih diye anlatıyorsunuz. Filistinlilerin yahudilere toprak sattığı bir yalan. İsrail 70 yıldır Filistinlileri öldürerek topraklarına el koyuyor.
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    rumlara yahudilere ingilizlere arazi satmayın
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle İsrail ve Rum ve Fransa ya toprağın satılması çok tehlikeli Nerede ise iskele İsrail oluyor acilen hükümet harekete geçmesi lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR