Pakistan'da iki feci kaza: 51 kişi öldü

Pakistan'ın Belucistan eyaletin yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu en az 41 kişi hayatını kaybetti. Hayber-Pahtunhva eyaletinde ise Tanda Baraj Gölü'nde bir botun batması sonucu en az 10 çocuk hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 11:24 GÜNCELLEME 29.01.2023 13:43 DÜNYA
Pakistan'da iki feci kaza: 51 kişi öldü
Pakistan'da iki feci kaza: 51 kişi öldü

Pakistan'ın Belucistan eyaletindeki Lasbela bölgesinde içinde en az 48 yolcunun bulunduğu bir otobüs dağ geçidinde yoldan çıkarak devrildi. Ketta şehrinden Karaçi'ye gitmek üzere hareket eden yolcu otobüsü kazanın ardından alev aldı.

Lasbela Komiser Yardımcısı Hamza Anjum Nadeem, olayda en az 41 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralıların hastaneye sevk edildiğini belirten Nadeem, hayatını kaybedenlerin kimliklerinin belirlenmesi için DNA testi yapılacağını aktardı.

Olay yerindeki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Nadeem, kurtarma ekiplerinin karanlık ve soğuk hava nedeniyle zor şartlar altında çalışmalarını yürüttüğünü belirtti.

Öte yandan, polis tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, kazanın aşırı hız yapan sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaşandığı bildirildi.

BOT ALABORA OLDU: 10 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Pakistan'ın Hayber-Pahtunhva eyaletinde bağlı Kohat bölgesinde bulunan Tanda Baraj Gölü'nde bir bot alabora oldu.

Pencap eyalet arama ve kurtarma servisi Rescue 1122 sözcüsü Bilal Faizi, kazada en az 10 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Şu ana kadar 17 çocuk ile 1 öğretmenin kurtarıldığın belirten Faizi, "Çocuklardan 4'ünün durumu ağır. Kohat'ta hastaneye kaldırıldılar" dedi.

Botta bulunan çocukların 12 ila 20 yaş arasında olduğunu da söyleyen Faizi, öğrencilerin geziye çıktığını ifade etti. Sözcü Faizi, göldeki arama kurtarma çalışmalarının 7 ambulans, 4 bot, 2 kurtarma aracı ve 40'tan fazla personel ile devam ettiğini bildirdi.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin kardeş ülke Pakistan halkına başsağlığı diliyorum.Rabbim bir daha böyle acılar gostermesin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin işde bu hükümet ne yapmış diyenlere yol köprü tünel hastane teknoloji savunma sanayi lütfen düşünün ondan sonra karar verin sadece Tayyip Erdoğan gitsin diye yapılanları görmemek yanlış
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR