Washington Post gazetesinden itiraf niteliğinde PKK hatası

The Washington Post gazetesi, ABD ordusundaki kadınların karşılaştıkları sorunlara ilişkin haberinde, "ABD güçleri eylül ayında PKK'ya ya da Kürdistan İşçi Partisi'ne askeri eğitim sunarken.." alt yazısını kullandığı bir fotoğraf yayınladı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 16:18 GÜNCELLEME 29.01.2023 16:39 DÜNYA
Washington Post gazetesinden itiraf niteliğinde PKK hatası
Washington Post gazetesinden itiraf niteliğinde PKK hatası

The Washington Post'ta 28 Şubat tarihinde yayımlanan "Tam entegrasyon emrine rağmen, özel kuvvetlerdeki kadınlar hala engellerle karşılaşıyor" başlıklı haberin gazete basımında kullanılan fotoğrafta, ABD güçlerinin terör örgütü PKK'ya askeri eğitim verdiğini belirten bir resim altı yazısı yer aldı.

ABD Özel Kuvvetleri'nde yer alan kadınların karşılaştığı zorluk, ayrımcılık ve tacizin aktarıldığı haberde kullanılan resim altında şu ifadeler yer aldı:

"ABD kuvvetleri PKK ya da Kürdistan İşçi Partisi'ne Eylül'de askeri eğitim verirken. ABD'nin seçkin askeri birliklerindeki kadınlar yıllar önce Özel Kuvvetlere verilen entegrasyon emrine rağmen hala engellerle karşılaşıyor."

ABD'Lİ UZMAN: O ASKERLER YPG/SDG'DİR DİYE UMUYORUM

Washington Post gazetesinde yer alan haber üzerine güvenlik ve terörizm üzerinde çalışan Prof. Bruce Hoffman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bugünkü (28 Şubat) Washinton Post gazetesinin ikinci sayfasında yer alan fotoğrafın başlığına bakın. ABD Özel Kuvvetleri, 1997 yılından bu yana ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yabancı terör örgütü listesinde yer alan PKK'ya gerçekten de askeri eğitim mi veriyor? Onların YPG veya SDG'deki Kürt güçleri olduğunu düşünüyorum/umuyorum."

FOTOĞRAF SİTEDEN KALDIRILDI

Washington Post gazetesi, konuyla alakalı bir yorum yapmazken, gazetenin basılı versiyonun da kullanılan fotoğraf, internet sitesinde yer alan haberden kaldırılarak; ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) binası konuldu.

NOT: Amerikan yönetimi, PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyor ancak YPG/SDG'yi "Kürt gruplar" olarak tanımlayarak PKK'nın Suriye uzantısı olarak görmüyor.

BRUCE HOFFMAN'IN "UMARIM ONLAR YPG/SDG'LİDİR" YORUMUNA CEVAPLAR

Bruce Hoffman, "...ABD, PKK'ya askeri eğitim mi sağlıyor? Onların YPG veya SDG'deki Kürt güçleri olduğunu düşünüyorum/umuyorum" yorumuna, bazı kullanıcılar tarafından cevaplar geldi. Kullanıcılar, PKK ile YPG/SDG'nin aynı olduğu mesajlarını paylaştı:

  • PKK ve YPG/SDG farklı değil. Aynı komutanlara, savaşçılara ve (Marksist Leninist) ideolojiye sahipler.
  • Başlığın tamamen yanlış olmadığını gösteren çok fazla örtüşme var Sayın Bruce.
  • ABD ve Batı gibi "müttefikleriniz" varsa düşmana gerek yok.
  • ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yabancı terör örgütleri listesinde yer alan PKK'yla bağlantılı YPG-SDG'ye ne yazık ki ABD güçleri askeri destek sağlıyor. Türk devletinin uyarılarını dikkate almıyor. Kendi kanunlarına göre suç işliyor.
  • YPG eşittir PKK. Bu sadece yeni bir markanın adı.
  • Sevgili Bruce, PKK ile YPG arasındaki fark nedir?
  • PKK=YPG=SDG... İsim değişikliği sizi yanıltmasın. Bunu en iyi sen biliyorsun. Yıllarca TIR'lar dolusu silah yığarak Orta Doğu'yu kan gölüne çevirdiniz.
  • Lütfen CIA'in raporuna bakın. PKK ile PYD/YPG/SDG arasında fark olmadığı yazıyor.
KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye haksızlığa uğradığı hiçbir durumda uluslararası mahkemelerde hak arama yoluna gitmiyor,ya da bizim haberimiz olmuyor.Bu konu dışişleri nin açığı olarak görüyorum.Abd asla güvenilir bir müttefik değildir,bunu her alanda gayet net bir şekilde isbat etmiştir.Türk halkı Abd yönetimlerine artık güvenmiyor.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    ortadaki gerçek ABD'nin pkk yı eğitip her türlü yardımı yaptığıdır. Diğer gerçekte ifşa olduğunda hep bir ağızdan inkar ettikleridir. Demokratik ABD marksist, lenilist bir yapılanmayı destekliyor. Ne için? Petrol çalmak için.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    abd neyi nasıl görür artık bizi ilgilendirmez ama türk insanı ABD yi, güvenilmez iki yüzlü düşman başlıklarıyla not etmiştir. zamanı gelince ABD nin önüne konulacaktır. şimdi gazeteleri istediği gibi yazsın siyasileri istediği gibi saçmalasin artık hiç bir önemi yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, ABD'yi PKK terör örgütüne aleni şekilde desteğinden dolayı uğramış bulunduğumuz zararlar sebebiyle Uluslararası Adalet Divanına (UAD) veya Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) vermelidir...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR