Tank komedisi! Ukrayna'ya gönderecekti! Şoke eden gerçek ortaya çıktı

Ukrayna'nın tank talebine birçok Batılı ülke olumlu yanıt verdi. Belçika da tank göndermek istedi, ancak envanterde bulunan kullanılamaz durumdaki tankların 2014 yılında bir silah tüccarına satıldığı anlaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 19:22 GÜNCELLEME 29.01.2023 19:22 DÜNYA
Tank komedisi! Ukrayna'ya gönderecekti! Şoke eden gerçek ortaya çıktı
Tank komedisi! Ukrayna'ya gönderecekti! Şoke eden gerçek ortaya çıktı

Almanya Leopard 2, ABD M1 Abrams, Fransa da Leclercs tanklarını Ukrayna'ya gönderme kararı aldı.

Belçika da Ukrayna'ya tank göndermek istedi, ancak envanterinde hiç tank bulunmadığı anlaşıldı.

SİLAH TÜCCARINA SATMIŞLAR

Belçika hükümeti, 2014 yılında kullanılmaz durumdaki onlarca Leopard 2 tankını, tanesi 15 bin eurodan bir silah tüccarına sattı.

Ukrayna'ya göndermek üzere silah tüccarından tankları tekrar satın almak isteyen Brüksel, beklemediği bir yanıt aldı.

Satıcı, kullanılmaz durumda depoda bekleyen tankların yenilenmesi amacıyla her biri için 500 bin euro istedi.

BELÇİKA SAVUNMA BAKANI: KABUL EDİLEMEZ

Belçika Savunma Bakanı, istenen fiyatın "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Şimdilik Ukrayna'ya tank tedarik edilemeyeceği, mühimmat başta olmak üzere askeri yardım yapılacağını ifade etti.

Belçika'nın savaşın başından bu yana Ukrayna'ya 90 milyon euroluk tüfek, silah, roket rampası ve anti tank füzesi gibi askeri teçhizat gönderdiğini kaydetti.

KAYNAK : TRT Haber
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 81 TÜMÜ
  • PENDIK 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski ile Kilicdaroglu arasindaki Fark nedir biliyormusunuz? Zeleneski komedyenligi meslek olarak, Para alarak yapiyordu. Kilicdaroglu ise para almadan, bedava güldürüyor milleti. Essege ters binme... Pardon Yürüyen merdivenlere tersten binme, Aday oldugu bölgede secimlere giderken kaydoldugu sandigin yerini bulamama vs vs. Bir sey daha: Secim vaadi olarak her ev kadinina emekli maas baglayacagini söylediginde, bu parayi nerden temin edeceksiniz diye soruldu kendisine basin önünde. "Benim adim Kemal, ben bulurum" diye cok orjinal bir bilimsel cevap verdi. Bir Allah'in kulu'da; "Ya bu adam ne diyor. Nasil parti baskani bu" diye sormuyor.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    hurda tank mi verecekler idi bunlar o satilan tanklar hurda demek silah sistemi yok kesin bunlar savas da ne yapacak tank yok ucak yok usa bir yil sonra belki diyor usa o kadar tank var ve satar iken hemen veriyor kisaca hepsi ukraniyi satti sadece verecegim gerisi yok
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yazık oldu ukraynaya
    Cevapla
  • MSFR 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski abd ve avrupanın gazıyla ülkeni mahvettin kendini de ana mesleğin olan komedyenliğe geri döndürdün yazık yazık çok yazık oysa putinin dediğini yapsaydın da nato sevdasından vazgeçseydin şimdi memleketin güllük gülüstanlıktı.
    Cevapla
  • Antepli.v. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar tank top verirseler versinler rusları durdurmazlar Sadece zeleskiyi şımartan batılı Ülkeler ukraynanın tamemen yıkımına ve insanlarin ölümünü fakirleşmesini hizlandiriyorlar Enpariyelistlerin istediğinde bu Savaş uzasın silah satışları hızlansın dünyanın diyer bölgelerinde aynı oyun oysa Ülkenin bir çok yeri işkal altında 0nlar silah veriyorsa babalarının Hayırına vermiyorlar yani kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez Misali savaştan sonrasını hesap Deiyorla yıkılan ülkenin yeniden imarı var silah alımları olacak daha birçok ış alanlarını nasıl elde ederiz Hesapları vardır.gunumuzde şavaş Başlamasın başladımı bitmesi zordur birileri uzatır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR