Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'tan CIA Direktörü'ne İsrail talebi

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ABD'den, tek taraflı saldırılarda bulunmaması ve imzalanan anlaşmalara uyması için İsrail'e baskı uygulamasını istedi. Abbas siyasi sürecin yeniden başlatılması gerekliliğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2023 00:41 GÜNCELLEME 30.01.2023 00:41 DÜNYA
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'tan CIA Direktörü'ne İsrail talebi
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'tan CIA Direktörü'ne İsrail talebi

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile Ramallah kentinde buluştu.

"BASKI UYGULAYIN"

Abbas görüşmede, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları ile yaşanan "tehlikeli gelişmelerle" ilgili bilgi verirken, tek taraflı eylemlerinin son bulması ve imzalanan anlaşmalara uyması için İsrail'e baskı uygulanması gerektiğini belirtti.

Abbas, bölgede herkes için barış ve istikrarın sağlanması ve Filistin halkının bağımsız devletini kurması için uluslararası kararlar doğrultusunda siyasi sürecin yeniden başlatılması gerekliliğini vurguladı.

Burns ile Abbas'ın görüşmesi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, 30-31 Ocak tarihinde İsrail ve Filistin'e yapması planlanan ziyaret öncesinde gerçekleşti.

İşgalci İsrail Doğu Kudüs'te 13 yaşındaki çocuğu gözaltına aldıİşgalci İsrail Doğu Kudüs'te 13 yaşındaki çocuğu gözaltına aldı


İSRAİL'İN FİLİSTİN'DEKİ KANLI SALDIRILARI

İşgalci İsrail İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na 26 Ocak'ta baskın düzenlemişti. Baskın sırasında 9 Filistinli ölmüş, çok sayıda Filistinli de yaralanmıştı. Yaralananlardan birinin bugün hayatını kaybetmesiyle baskında ölenlerin sayısı 10'a yükselmişti.

Cenin baskınının ardından Doğu Kudüs'te gerilim tırmanmış, 27 Ocak'ta yasa dışı bir Yahudi yerleşim biriminde düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirmiş, 3 kişi yaralanmıştı. Dün de Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki Silvan Mahallesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda biri ağır, 2 İsrailli yaralanmıştı.

İsrail'in KKTC girişiminde 3 tehlike! Cihat Yaycı tek tek sıraladıİsrail'in KKTC girişiminde 3 tehlike! Cihat Yaycı tek tek sıraladı

9 Filistinlinin öldürülmesine ilişkin ABD'den açıklama!9 Filistinlinin öldürülmesine ilişkin ABD'den açıklama!

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Çaresiz kalmış kime gitsin her kes korkuyor dünyaya yayalım teşfik istikrar da insan hakları yavidi toptancilk yapıyor bu şirketleri müslüman ülkelerden çekmeliyiz üretimle piyasayi ele geçirçez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu abas tam bur kukla
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Abbas, aç Sırtlan'dan medet mi umuyorsun? İsraile yardım edenler, Müslümanlara karşı kışkırtanlar, Mossad ile ortak çalışanlar, İsrailin işlediği insanlık suçlarını gözardı edenler, bunların ta kendileri !
    Cevapla
  • ne yazık ki 1 yıl önce Şikayet Et
    zavallı kimden medet umuyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR