İsveç'ten 'Türkiye' provokasyonuna sert çıkış: Kullanışlı aptallar!

İsveç Sosyal Demokrat Parti lideri ve eski Başbakan Mandalena Andersson, ülkede Kur'an-ı Kerim yakanların İsveç ile İslam dünyası arasındaki ilişkileri bozmak isteyenler için 'kullanışlı bir aptal' olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2023 07:27 GÜNCELLEME 02.02.2023 07:34 DÜNYA
İsveç'ten 'Türkiye' provokasyonuna sert çıkış: Kullanışlı aptallar!
İsveç'ten 'Türkiye' provokasyonuna sert çıkış: Kullanışlı aptallar!

Andersson, İsveç devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini ve ülkesinde Kur'an-ı Kerim yakılmasını değerlendirdi.

İsveç'in önemli bir NATO sürecinden geçtiğini belirten Andersson, halkı bu sürece yardımcı olmaya çağırdı.

"KULLANIŞLI BİR APTAL OLURSUN"

Andersson, "İsveç'te ifade özgürlüğü yasasına göre tiksindirici şeylerin de yapılabilmesi, bunların tiksindirici şeyler olduğunu düşünmemizi engellemez. Çarpık bir ruh haliyle Kur'an'ı yakmanız ve bunu teşvik etmeniz halinde, İsveç ile İslam dünyası arasındaki iyi ilişkileri bozmayı isteyen güçler için kullanışlı bir aptal olursunuz. Hükümetin ve Dışişleri Bakanlığının NATO sürecinde atmosferi soğutmaya yönelik girişimlerini de olumlu buluyorum." ifadelerini kullandı.

"GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKEN BİR DURUM"

İsveç Demokratlar Partisinin "İfade özgürlüğü çerçevesinde 100 Kur'an-ı Kerim yakılabileceği" yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Andersson, "Kendinizi her zaman ifade etme hakkınız vardır. Ancak bunun başkalarını incitebileceğini ve sonuçlarını düşünme sorumluluğunuz da var. Hükümeti dışarıdan desteleyen İsveç Demokratlar Partisi ile işbirliği yapılması, dış politika ve İsveç'in güvenliği yönünden gözden geçirilmesi gereken bir durum." dedi.

Aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi lideri Jimmie Akesson da SVT'ye yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim yakılmasını savunmadığını ancak ifade özgürlüğü çerçevesinde tıpkı İncil gibi Kur'an-ı Kerim'i de yakma hakkının bulunduğunu öne sürdü.

Sosyal Demokrat Partiyi de eleştiren Akesson, "PKK ve diğer terör örgütleri ile Sosyal Demokrat Parti iç içe. NATO sürecinde en büyük engel bu." diye konuştu.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz bunlari izin verin sonrada elestirin gunaydin her pisligi yapiyorsunuz is isden gectikten sonra keskelere karnimiz tok
    Cevapla
  • Korhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepinizin yüzlerine tükürsem eğer ..veya taramalı tüfekle saydırsam ..buda bir ifade özgürlüğüdür İsveç gibi bir muz devletine göre ..kanımca bunların şirazesi tamamen kaymıştır,bu rezillerin ne gibi bir faydası olabilir ki NATO'ya ,bize göre de İsveç'e füze yağdıran Rusya'da fikir özgürlüğüne sahiptir,kimse kızmamalıdır bu duruma !!
    Cevapla
  • Sivasli 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz müslümanlar Islam alemi birbirinin mezarını kazarız birbirimizi tehdit ederiz kendi aramızda birbirimizi cekemeyiz. Bakın birleṣik arap emirlikleri sudi arabistan bir ara kuveyt katar tehdit ettiler falan filan Iran iki bir bizi türkiye yi tehdit eder azerbaycan į tehdit eder hatta azerbaycan karşı ermenileri destekliyor Iran. Biz müslümanlar yillarca uyuduk uyudutulduk
    Cevapla
  • Cavit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yüzsüzlük olurmu? Neymiş, yasalarına göre , incil ve Kuran i Kerim yakılabilirmiş, hem yüzsüz, hem aptal. Tevratı yak bakayım, yarın hayatını karartırlar. Bunlar sünnet ibadetinede yasak getirmek istemişlerdi, fakat yahudilerinde, sünnet olduklarını hesaba katmamışlardı, hemen geri adım atmak zorunda kaldılar.
    Cevapla
  • Soytarı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ulkesinin geleceğini baltalayan kisiler kullanışlı aptallarsa buna engel olamayan, yasalari dogru çalıştıramayan , ulkesinin geleceği kayıp giderken seyretmek cene calmaktan baska sey yapamayan sozde yöneticiler DAHA KULLANIŞLI APTAL olmuyor mu? Özrü kabahatinden büyük, tam olarak bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR