CIA Direktörü tarih verdi: Çin Tayvan'ı 2027'ye kadar işgal edecek

Rusya lideri Vladimir Putin'in, Ukrayna'da yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu belirten CIA Direktörü Burns, Çin lideri Xi'nin ise orduya, 2027'ye kadar Tayvan'ı işgal için hazırlık yapma talimatı verdiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.02.2023 13:48 GÜNCELLEME 03.02.2023 15:04 DÜNYA
CIA Direktörü tarih verdi: Çin Tayvan'ı 2027'ye kadar işgal edecek
CIA Direktörü tarih verdi: Çin Tayvan'ı 2027'ye kadar işgal edecek

Ukrayna'dan gelen "Rus ordusu büyük bir taarruza hazırlanıyor" uyarıları gündemdeki yerini korurken, ABD istihbaratının bir numaralı ismi William Burns, 24 Şubat'ta ikinci yılına girecek Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

CIA Direktörü William J. Burns, dün Georgetown Üniversitesi'nde bir törende yaptığı konuşmada savaşta gelecek 6 ayın çok kritik olduğunu vurguladı. Rusya lideri Vladimir Putin'in Batı'nın savaşa ilgisinin zayıflamasından ve "siyasi yorgunluktan" fırsat bularak orduyu güçlendirip Ukrayna'da önemli kazanımlar elde edebileceğini kaydeden Burns, "Gelecek 6 ay savaş için kritik önemde" dedi.

Aynı zamanda ABD'nin eski Moskova Büyükelçisi olan CIA Direktörü, Rusya'nın Ukrayna'da ele geçirdiği toprakları bir bir kaybedebileceğini de kaydederek Putin'in barış müzakereleriyle ilgilenmediğini ve tek amacının savaşta zafer kazanmak olduğunu söyledi.

"ÇİN ORDUSU, TAYVAN İŞGALİNE HAZIRLANIYOR"

ABD için en büyük jeopolitik riskin Çin olduğunu da ifade eden Burns, Çin ve ABD arasında artan rekabetin benzersiz olduğunu söyledi. Burns'e göre, Putin'in Ukrayna'daki deneyimini yakından izleyen Çin lideri Xi Jinping, (Şi Çinping) Rusya'nın zayıf askeri performansından rahatsız.

Çin'in Ukrayna savaşı için Rusya'ya ölümcül silah vermek istemediğini kaydeden Burns, ABD istihbaratına göre Çin'in Tayvan'ı işgal planı yaptığını da savundu. CIA Direktörü konuşmasında, Çin lideri Xi'nin orduya, 2027'ye kadar Tayvan'ı işgal için hazırlık yapma talimatı verdiğini söyledi.

İRAN'I DA HEDEF ALDI

Burns, İran'daki iç istikrarsızlığın ve protesto gösterilerinin Tahran'ı giderek daha fazla tedirgin ettiğini savunarak,İ "İçeride olup bitenler, dışarıda daha agresif davranışlara yol açıyor" dedi.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    çin tayvanla savaşmaz direk amerika ile savaşır. putinin düştüğü hataya düşmez. Abd çini yıkmadan rusyayı yıkamayacağını gördü çini de tuzağa çekiyor ama o savaştan parçalanarak çıkacak.
    Cevapla
  • plan 1 yıl önce Şikayet Et
    çinin tayvanı işgal etmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız diyor yani. çini tayvanla hiç bitmeyecek bir savaşa sokup çini sömürge haline getirecek çinin sömürdüğü yerlere çökecek.
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce kışkırtma, destek tur ve görüntüleri. Sonra vur Rusya Ukrayna birbirini. İkiside yıpransın. Biri esaretine girsin diğeri çöksün. Şimdi Çin içinde aynı pravo. Tayvan esarete, Çin çöksün. Ne kadar çökerse. Sorun değil. Bir tarafta kırım, diğer güçlü tarafta zayıflatma. Kendi barış huzur içinde gücünü de muhafaza eden USA.
    Cevapla
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    Kefere devletlerinin hepsi işgalci sömürücü bunuda çeşitli maskeler altında yapıyorlar.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    sanki kendileri bir yerleri işgal etmemişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR