Kosova, depremler nedeniyle ulusal yas ilan etti! Osmani duyurdu

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yarın ülkede 1 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 07.02.2023 20:16 GÜNCELLEME 07.02.2023 20:59 DÜNYA
Kosova, depremler nedeniyle ulusal yas ilan etti! Osmani duyurdu
Kosova, depremler nedeniyle ulusal yas ilan etti! Osmani duyurdu

Osmani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu tür trajediler karşısında desteğe ihtiyacı olanların yanında olmalıyız. Türk ve Suriye halkının acısı bizim de acımızdır. Bu nedenle, anayasal yetkilerime dayanarak Kosova Cumhuriyeti'nde 8 Şubat Çarşamba gününü ulusal yas günü ilan ettim." ifadelerini kullandı.

Osmani ayrıca Kosova'nın ihtiyaç halinde desteği sürdürmek için tamamen hazır olduğunu belirtti.

Kosova hükûmeti, arama kurtarma çalışmalarına destek için dün gece geç saatlerde Kosova Güvenlik Gücü'nden yaklaşık 30 kişilik bir birliği Türkiye'ye göndermişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Başkentli 3 yıl önce Şikayet Et
    En başta RABBİM in sonra onun yolunda olan ecdadımın sayesınde olana bakın adamın soyadı osmani
    Cevapla
  • Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Düsünmeleri bile yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle