Bir ülke Türkiye'deki depremler sebebiyle ulusal yas ilan etti!

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kahramanmaraş'ta yaşanılan depremler sebebiyle ülkesinde 1 günlük ulusal yas ilan ettiğini duyurdu. Osmani "Bu tür trajediler karşısında desteğe ihtiyacı olanların yanında olmalıyız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2023 06:22 GÜNCELLEME 08.02.2023 09:01 DÜNYA
Bir ülke Türkiye'deki depremler sebebiyle ulusal yas ilan etti!
Bir ülke Türkiye'deki depremler sebebiyle ulusal yas ilan etti!

Kosova’dan Türkiye’ye anlamlı destek geldi. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, ülkemizde yaşanılan depremler sonrası 1 günlük yas ilan etti.

"TÜRKİYE'NİN ACISI ACIMIZDIR"

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Osmani "Bu tür trajediler karşısında desteğe ihtiyacı olanların yanında olmalıyız. Türkiye ve Suriye halkının acısı bizim de acımızdır. Bu sebeple, anayasal yetkilerime dayanarak Kosova Cumhuriyeti'nde 8 Şubat Çarşamba gününü ulusal yas günü ilan ettim" dedi.

30 KİŞİLİK EKİP YOLLAMIŞTI

Dün Osmani'nin talimatı üzerine Adem Yashari Havaalanı’nda Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askerlerinden oluşan 30 kişilik ekip Türkiye'ye doğru hareket etmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek gözlü balık isimli kişi, Yardım konularında bile ülkeler arası siyaset ayrımcılığı yapmak kime ne kazandırıyor ki saçma söylemlerde bulunuyorsunuz. Azerbaycan ilk arama kurtarma timi gönderen, katar barınma ihtiyacı için konteyner ev gönderen kardeş ülkelerimiz. Her medyada yer almayan birçok yardım eden ülkeler var. Birde kendinize bakın laf üretmekten başka depremzede kardeşlerimiz için ne yaptınız? Belki socak evinizden kapı dışarı bile çıkmadınız. İnsanlığınızı bir sorgulayın.
    Cevapla
  • Minnettarım 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardımımıza koşan bütün milletlere şahsım adına çok özel teşekkür ediyorum, selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Minnettarım. Hepsinden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya örnek bir karar ve davrani$..Tabiki özelikle avrupaya ama kimin dingilinda ayri konu.! Tbiki diger bir konuda islam ülkeleri nerde,? Türk ülke babayigitleri nerde.? Tabiki böyle bir $ey beklemekde olmaz isteyen yapar.!
    Cevapla
  • Ciddi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosna Hersek ve Makedonya, Türk devletler teşkilatı ( kazak, Türkmen, Özbek,Kırgız vs ) napıyor ???
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamsınız helal size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR