Kardeş ülke Azerbaycan'dan Türkiye'ye insani yardım konvoyu

Azerbaycan halkı, Türkiye'deki depremlerden etkilenenlere destek olmak için gece geç saatlere kadar topladıkları yardımı araçlarla Türkiye'ye gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2023 09:50 GÜNCELLEME 08.02.2023 09:52 DÜNYA
Kardeş ülke Azerbaycan'dan Türkiye'ye insani yardım konvoyu
Kardeş ülke Azerbaycan'dan Türkiye'ye insani yardım konvoyu

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığının 260 çadır, 300 yatak, 2 jeneratör, 8 bin giysi, 20 bin çorap, 350 masa, bin sandalye, 5 bin havlu ve diğer malzemelerden oluşan 13 araçlık konvoyu da Türkiye'ye doğru yola çıktı.

TÜRKİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından dünyadan Türkiye'ye destek yağıyor. Azerbaycan'daki hayırseverler, Türk ve Azerbaycanlı iş adamlarının desteğiyle başlatılan "Türkiye Yüzyılı Birlik ve Dayanışma Platformu" yardım kampanyası çerçevesinde Türkiye’deki depremzedeler için gece geç saatlere kadar yardım topladı. Battaniye, yorgan, ısıtıcı, giysi, ayakkabı ve erzaklar yardım toplama noktasına getirilerek kolilere yerleştirildi. Depremzedeler için gece geç saatlere kadar toplanan yardımlar, tırlara yüklendikten sonra Türkiye'ye gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Türkiye'de meydana gelen şiddetli depremin etkilerinin ortadan kaldırılması için Bakanlığın 13 araçtan oluşan insani yardım konvoyunun Türkiye’ye gönderildiği bildirildi. Konvoyda, depremzedeler için 260 çadır, 300 yatak, 2 jeneratör, 8 bin giysi, 20 bin çorap, 350 masa, bin sandalye, 5 bin havlu ve diğer malzemeler bulunduğu kaydedildi.

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türke yardımı. İşte kardeşliğin anlamı
    Cevapla
  • Kâmil Sarızeybek 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan & Türkiye.Aynı ağacın iki dalı . Gardaş Azerbaycan'dan Allah razı olsun.
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlik budur işte.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Azerbaycan kötü gün dostumuz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR