ABD'den yeni adım! Pentagon uçak gemisini Türkiye’ye gönderdi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD’nin, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek için USS George HW Bush uçak gemisinin Türkiye’ye gönderildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2023 22:23 GÜNCELLEME 08.02.2023 22:30 DÜNYA
ABD'den yeni adım! Pentagon uçak gemisini Türkiye’ye gönderdi
ABD'den yeni adım! Pentagon uçak gemisini Türkiye’ye gönderdi

Günlük basın toplantısında, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Pentagon adına Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Austin’in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda görüştüğünü ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre destek vermeye devam edeceklerine söz verdiğini söyledi.

İNCİRLİK'TEKİ ABD UNSURLARI İLK YARDIM EKİPLERİNİ TAŞIDI

Ryder, Türkiye’nin uluslararası yardım çağrısı üzerine 7 Şubat’ta İncirlik Hava Üssü'nde konuşlu ABD unsurlarının ilk yardım ekiplerini deprem bölgelerine taşımaya başladığını aktardı.

"ABD, USAID AFET YARDIM EKİBİNE DESTEK VERMEK İÇİN BİR TAKIM GÖNDERDİ"

Pentagon’un ayrıca ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) gönderdiği arama kurtarma ekibini, Türkiye’ye C-17 uçağıyla taşıdığını belirten Ryder, şunları kaydetti:

"ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM), USAID afet yardım ekibine destek vermek üzere bir takım gönderdi. Bunların da 9 Şubat’ta orada olmalarını bekliyoruz. EUCOM ayrıca Türk hükümetinin olabilecek yeni talepleri ve yardım çabaları için ek unsurları konuşlandırmak üzere aktif bir şekilde çalışıyor. Tekrar taziyelerimizi iletiyoruz ve bu korkunç felaketin yaralarını sarmak ve insanları kurtarmak için müttefikimizin yanındayız."

"EK DESTEK TALEBİ"

EUCOM’un tıbbi yardım ve su tedariği başta olmak üzere aktif bir şekilde çalıştığına işaret eden Ryder, "Akdeniz’deki USS George HW Bush uçak gemisi olası ek destek talebi için Türkiye’ye doğru hareket ediyor. Yardım taleplerine olabildiğince hızlı yanıt vermek üzere hazırlanıyoruz." sözlerini kullandı.

ABD'den, depremzedeler için 10 milyon dolarlık yardım!ABD'den, depremzedeler için 10 milyon dolarlık yardım!

ABD'li deprem uzmanı: Yüzeye çok yakın sığ bir depremABD'li deprem uzmanı: Yüzeye çok yakın sığ bir deprem

ABD ve Almanya bakanlarından Türkiye'ye destek mesajıABD ve Almanya bakanlarından Türkiye'ye destek mesajı

Türkiye can derdinde ABD petrol! Depremi böyle gördülerTürkiye can derdinde ABD petrol! Depremi böyle gördüler

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 270 TÜMÜ
  • Deniz Görmüş 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem senaryoları yapılmıştı natoda ve pentagonda büyük bir depremde Suriye'deki teröristleri nasıl Türkiyeye sokarız nasıl çaktırmadan yardım adı altında işgale başlarız hatırlayın japonyaya iki tane ATOM bombası atan amerika sonra nasıl çöreklenmişti Japonya'da 60 bin amerikan askeri var.!!!
    Cevapla
  • ezel 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz söylemekten bıktık ama yetkililer anlamıyor Bu ABD nin burda ne işi var içimizdeki hainlere yardıma geldiler kargaşa çıkaracaklar
    Cevapla
  • tornacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçak gemisi nasıl bir yardım yapabilir ki savaş uçaklarıyla
    Cevapla
  • Ayısigi 1 yıl önce Şikayet Et
    Isteyeyiz yapilanlarin ustune konmaya geliyor bakiyor bakiyor iş bitecek geliyim konuyum eger o kadar yardimci olmak istiyordun ilk anda gelecektin isdi isin yik istemiyoruz defol
    Cevapla
  • Taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar işgale geliyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR