Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Topraklarımıza saldırı olursa savaşa gireriz

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko "Yalnızca topraklarımıza saldırı olursa Rusya ile birlikte savaşmaya hazırım” açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2023 14:44 GÜNCELLEME 16.02.2023 15:01 DÜNYA
Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Topraklarımıza saldırı olursa savaşa gireriz
Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko: Topraklarımıza saldırı olursa savaşa gireriz

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yalnızca Belarus’a yönelik bir saldırı olursa Ruslarla birlikte savaşabileceklerini söyledi.

SAVAŞ TAMAMEN FARKLI BİR DOĞAYA BÜRÜNÜR

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, başkent Minsk’te yabancı gazetecilerle basın toplantısı düzenledi. Lukaşenko Belarus’un Rusya ile savaşa katılma ihtimaline ilişkin yaptığı açıklamada, "Yalnızca bir durumda Ruslarla birlikte savaşmaya hazırım: Bir asker bile halkımı öldürmek için silahla topraklarımıza gelirse" dedi. Ülkesine saldırı gerçekleştirilmesi durumunda en sert şekilde yanıt vereceklerini ifade eden Lukaşenko, “Savaş tamamen farklı bir doğaya bürünür” şeklinde konuştu.

Rus askerlerinin bulunduğu Belarus, Ukrayna’ya karşı saldırıları için Rusya’nın topraklarını kullanmasına izin vermişti. Lukaşenko, daha önce yaptığı açıklamalarda birliklerini Ukrayna'ya göndermeyeceğini söylemişti. Rusya ve Belarus’un düzenli olarak gerçekleştirdiği ortak askeri tatbikatlar ise Belarus’un Ukrayna’daki savaşa katılacağı yönündeki endişeleri arttırmıştı.

AB'nin 'Rusya'ya yeni yaptırım paketinin' detayları belli olduAB'nin "Rusya'ya yeni yaptırım paketinin" detayları belli oldu

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Viçiç 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaleş adam
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hikayeden Ukrayna topraklarından Ruslar bir füze atacak suç ab nin üzerine kalacak
    Cevapla
  • trabzonli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir hiçsin eğer rusya olmasa
    Cevapla
  • Kızıldereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri bu ayıya söylesin otur oturdugunde yerinde.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    3. Dünya Savaşı mı geliyor ne. Ne oluyor bu insanlara?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR