Filistinli üretici, deprem bölgesine 15 ton hurma gönderdi

Filistinli bir hurma üreticisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenlere yardım olarak, 15 ton hurma gönderdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2023 17:10 GÜNCELLEME 16.02.2023 17:38 DÜNYA
Filistinli üretici, deprem bölgesine 15 ton hurma gönderdi
Filistinli üretici, deprem bölgesine 15 ton hurma gönderdi

İşgal altındaki Filistin genelinde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplam 11 ili etkileyen depremlerde zarar gören Türk vatandaşlarıyla dayanışma ve yardım amacıyla yapılan faaliyetler devam ediyor.

Deprem bölgesine arama kurtarma ekiplerini gönderen Filistin, ayni ve nakdi yardımın yanı sıra, Mescid-i Aksa'da kılanan gıyabi cenaze namazı ve her namaz sonrasında edilen dualarla depremzedelere destek olmaya çalışıyor.

Filistinli hurma üreticisi Emirates şirketi de Türkiye'de deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere, 15 bin 600 kilogram hurma gönderdi.

Ramallah merkezli şirketin sahibi Mehdi Adas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hurma yüklü konteynerin bugün Mersin Limanı'na ulaşmasını beklediklerini söyledi.

- “DURUP SEYİRCİ KALAMAZDIK"

Filistinlilerin Türkiye’yi çok sevdiğini anlatan Adas, “Bu deprem zamanında ufak da olsa elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Buradaki şartlar da zor ama durup, (Türkiye’deki felakete) seyirci kalamazdık. Biz de Ankara Büyükelçimiz Sayın Faid Mustafa ile koordine halinde bu çalışmayı yaptık. İnşallah daha fazla göndereceğiz.”

Hurmanın besin değerleri bakımından zengin bir gıda olduğuna dikkati çeken Adas, şunları kaydetti:

“Hurma tarih boyunca savaş ve afet gibi anlar için önemli bir gıda maddesi olmuştur. Çünkü pirinç veya et gönderseniz pişirecek şartlar yok, bölgede gaz ve elektrik yok. Ama hurma ve süt bir insanın ihtiyaç duyduğu tüm gıdalara sahip. Ben de gönderilecek en faydalı şeyin bu olacağını düşündüm. Hurma, gece gündüz uyumadan çalışan arama ve kurtarma ekiplerine güç verir.”

“Babalarımız bize araba veya ev sahibi olmakta değil iyilik yapmakta yarışmayı öğretti.” diyen Filistinli iş insanı, deprem nedeniyle Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    boylesine buyuk bir afette tabiki aksaklik olabilir, ama devletimiz var gucuyle calusiyor, kordinasyon sifir demek biraz abartma olmus, 500 atom bombasina esdeger bir afetten bahsediyoruz...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gelmesine geliyor da herşey zayi oldu. elbiseler yerlerde çöplerde. ekmekler çürüdü. koordinasyon sıfır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun onlardan. bu hurmalar almanyada cok pahali. suna üretici demeyin Allahin yaratigina siz üretici diyorsunuz. Hurma tüccari deyin suna.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardéşlerim gönlümüz her zaman sizinle ve kudüsle rabbim yardımcınız olsun inş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR