İsrail, Yunanistan ve ABD'den Türkiye sınırına yakın bölgede dikkat çeken hamle!

İsrail, Yunanistan ve ABD piyade kuvvetlerinin Batı Trakya'da düzenledikleri Thracian Cooperation-23 adlı ortak askeri tatbikat sona erdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2023 06:28 GÜNCELLEME 24.02.2023 08:19 DÜNYA
İsrail, Yunanistan ve ABD'den Türkiye sınırına yakın bölgede dikkat çeken hamle!
İsrail, Yunanistan ve ABD'den Türkiye sınırına yakın bölgede dikkat çeken hamle!

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail, Yunanistan ve ABD kara kuvvetlerinin birden fazla senaryonun simüle edildiği ve Yunanistan topraklarında gerçekleştirilen ortak askeri tatbikatının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, tatbikatın askeri yeniliklere ve uluslararası profesyonel diyaloğu yönetmeye odaklanılarak kalabalık mahallelerde çatışmalar, savaş sırasında lojistik ikmal, gece savaşları, mühendislik yetenekleri, topçu ve sınır koruması dahil çeşitli alanları kapsadığı aktarıldı.

Tatbikatın bölgesel tehditlerle başa çıkma ve bunlarla mücadele etme noktasında yetenekleri geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla ordular arasındaki ilişkilerde temel ve önemli bir mekanizmayı temsil ettiği belirtildi.

İsrail’in Atina’daki askeri ataşesi Tal Wallenberg de tatbikatın, Yunan Kara Kuvvetleri ile önemli ilişki ve işbirliğinin sürdürülmesinin bir yansıması olduğunu kaydetti. 

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 253 TÜMÜ
  • miço 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar artık savaşarak bizi istila edemezler içimizdeki satın alınmış plitikacılarla bizi alt etmek istiyorlar bu siyası partiler direk onlara çalışıyor adlarıda ahmet mehmet anlıcanız at izi it izine karışmış vaziyette.allah yardımcımız olsun bayrağımız devletimiz bizden olan milletimiz var olsun inşaallah amin amin amin.
    Cevapla
  • kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    korkak gavurlar sizi bekliyoruz
    Cevapla
  • Muğlalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz güçlü bir devletiz. Batı bize asla saldiramaz. Zaiyat korkuları çok fazla. Orduları deneyimsiz, savaşmak'ta istemiyorlar artık. Sade kuru sıkı...
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    cesaret ister türkiyeye saldırmak gölgemizden korkarlar
    Cevapla
  • Alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ee nedemek istediniz yani biz buradayız yerimiz yurdumuz belli amma sizin bir yurdunuz olmaz bilesiniz gavur sürüsü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR