İsveç'ten açıklama: PKK/YPG'yi finans ediyorlar

İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO), İsveç'te terör örgütü PKK/YPG'nin finanse edildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2023 18:06 GÜNCELLEME 25.02.2023 18:06 DÜNYA
İsveç'ten açıklama:  PKK/YPG'yi finans ediyorlar
İsveç'ten açıklama: PKK/YPG'yi finans ediyorlar

SEPO Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning, ülkesinin devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK/YPG'nin ülkesinde önemli ölçüde finans sağladığını söyledi.

'MİKTAR VEREMEYECEĞİM AMA...'

Trehörning, "Miktar vermeyeceğim ama terör örgütü PKK'nin ülkemizde terör için önemli ölçüde finans sağladığını söyleyebilirim." dedi.

Suçları fiilen işleyen kişileri tespit etmek için devamlı çalıştıklarını belirten Trehörning, geçen hafta iş yerlerinden terör örgütü PKK/YPG'ye haraç toplayan bir kişiyi yakaladıklarını kaydetti.

İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, 29 Ocak'ta ülkesinin devlet radyosu SR'ye "İsveç'te organize suç çeteleri PKK'yı finanse ediyor. Finlandiya'dan farklı olarak İsveç'te PKK'nın daha fazla finans kaynağı var." ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    tamamda ne yani bana şuradan 2 ekmek ver diyoz dolandırıpta duruyorlar kardeşim ekmek hı deyip deyip duruyorlar ekmeği bi türlü vermiyorlar
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Natoya girmeniz dahada zorlasti
    Cevapla
  • renas21 1 yıl önce Şikayet Et
    RTE her defasında yüzünüze bu durumu Türkürdüğü zaman niye ağlıyorsunuz o zaman. Ortada bir gerçek var ve siz alçaklar bunu kabul görmüyosunuz,Namussuz örgüte destek veriyorsunuz.!
    Cevapla
  • Mrt 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu biliyoruz ablacığım sen bilmediklerimizi anlat
    Cevapla
  • Koçhisar lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Al işte.. Gel de bununla NATO da birleş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR