Belarus muhalefeti Rusya'ya ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu

Belarus'un sürgündeki muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya'nın kıdemli danışmanı başkent Misk yakınlarında bir Rus savaş uçağının imha edildiğini iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.02.2023 12:09 GÜNCELLEME 27.02.2023 12:09 DÜNYA
Belarus muhalefeti Rusya'ya ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu
Belarus muhalefeti Rusya'ya ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu

Belarus muhalefeti bir Rus A-50 askeri gözetleme uçağınom Belarus'un başkenti Minsk yakınlarındaki bir bölgede imha edildiğini duyurdu.

Bu, Ukrayna'daki savaşın başlangıcından bu yana yapılan "en başarılı sabotaj operasyonu" olarak nitelendirildi.

ÖZEL OPERASYON

Belarus'un sürgündeki muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya'nın kıdemli danışmanı Franak Viacorka, pazar günü sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Destekçilerimiz, Minsk yakınlarındaki Matchulishchy hava üssünde, nadir bulunan bir Rus uçağını havaya uçurmak için düzenlenen özel bir operasyonun başarılı olduğunu doğruladı." ifadelerini kullandı.

GÖZLEM UÇAĞI VURULDU

Viocarka, drone kullanılarak yapılan operasyonu iki Belaruslunun yürüttüğünü, bu kişilerin ülkeyi terk ettiğini ve şu an güvende olduğunu bildirdi. 

Hangi uçağın hedef alındığı belirtilmedi ancak uçağın maliyetinin 330 milyon euro civarında olduğu ifade edildi. Muhalefete yakın haber kuruluşlarına göre, vurulan uçak A-50 tipi gözlem ve komuta uçağıydı. 

 

KAYNAK : Euronews
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR