Stoltenberg'den İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kesin bir tarih veremem

Finlandiya'da Başbakan Sanna Marin ile görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Finlandiya ve İsveç'in NATO onayıyla ilgili olarak "Kesin bir tarih veremem ancak bunu mümkün kılmak için çok çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2023 11:57 GÜNCELLEME 01.03.2023 12:15 DÜNYA
Stoltenberg'den İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kesin bir tarih veremem
Stoltenberg'den İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kesin bir tarih veremem

Finlandiya'da Başbakan Sanna Marin ile görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini 'mümkün kılmak için çok çalıştıklarını' söyledi.

"ONAY VERMENİN ZAMANI GELDİ"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerinin ne zaman mümkün olabileceğine ilişkin soruyu yanıtlarken, kararın ayrı ayrı 30 NATO müttefikinin meclislerine ait olduğunu, 28 ülkenin onay verdiğini, Türkiye ve Macaristan'ın onayının beklendiğini hatırlattı.

'İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye ile imzaladıkları üçlü muhtıranın gereklerini yerine getirdiklerini, artık üyeliklerine onay vermenin zamanı geldiğini' ifade eden Stoltenberg, bunu Türkiye'de geçen hafta görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da ilettiğini, bu doğrultuda 9 Mart'ta Brüksel'de üç ülkenin bir araya geleceğini aktardı.

Stoltenberg, üyeliğin hem İsveç ve Finlandiya için hem de NATO için iyi olacağını dile getirerek "Kesin bir tarih veremem ancak bunu mümkün kılmak için çok çalışıyoruz" dedi.
 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Sıradan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye istediğini almalı somut adımlar görmeliyiz
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Stoltenberg nato genislesin istiyorsan samimi isen önce azerbaycan gürcistan kktc nato ya al
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Soltenberg türkiyeyi kandirmaya calisiyor nato baski yapiyor bu kabul edilemez bu kafayla bir yere varamazsin stoltenberg nato üyeligine finlandiya evet isvec hayir isvec teröristlere destegi kesmeli teröristleri teslim etmeli terör devleti isvec i Veto etmeye devam nato pkk terör örgütüne karsi 5 maddeyi yürürlüge sokmali 40 yildir türkiyeye terör saldirisi var nato ortak dayanisma göstermedi nato ya güven olmaz
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce sözünü tutsunlar sonra Türkiye ve Macaristan bakacak evetmi hayırlı çünkü bunkar Türkler ve Hunlar bu iş aceleye gelmez, çünkü terör pkk var işin içinde
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence siz değil onlar taahhütlerini yerine getirmeye çalışsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR