Pentagon: Ukrayna Batı'dan aldığı silahların masraflarını karşılamak zorunda

ABD'nin Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, Ukrayna'nın Batılı destekçilerinden aldığı bazı silahların masraflarını karşılamak için eninde sonunda adım atması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2023 13:15 GÜNCELLEME 01.03.2023 14:31 DÜNYA
Pentagon: Ukrayna Batı'dan aldığı silahların masraflarını karşılamak zorunda
Pentagon: Ukrayna Batı'dan aldığı silahların masraflarını karşılamak zorunda

ABD'nin Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, Ukrayna'ya dönük silah tedarikine ilişkin Kongre'ye ifade verdi.

Temsilciler Meclisi Tahsisat Komisyonu oturumunda konuşan temsilci Michael Garcia, ABD'nin Kiev'e bedava silah sağlamak yerine silah satması gerektiğini, bunun Amerikalı vergi mükelleflerinin yükünü hafifletmede faydalı olacağını belirtti.

"KENDİ SAVUNMA HARCAMA PLANLARINI YAPMAK ZORUNDALAR"

Wallander, Ukraynalıların aslında bazı silahları kendilerinin satın aldığını, ancak 'Amerikan şirketlerinden büyük rakamlı alımlar yapmadıklarını' söyledi.
Yetkili, "Şu anda bütçeleri dolayısıyla bu ölçekte bir imkana sahip değiller ama onlara yardım etmek yapacağımız diğer her şeyin yanında kendi savunma harcamaları planlamalarına başlamaları da dönüp bakmamız gereken önemli bir husus" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatının başından bu yana ABD, Kiev'e 31.7 milyar dolardan fazla askeri yardımda bulundu.ABD Başkanı Joe Biden, şimdiye dek Ukrayna'yı 'ne kadar sürerse sürdün' destekleme söz vermiş olsa da bu tutum, özellikle Cumhuriyetçi Parti'den itirazlar bulmuştu.

İHA saldırıları sonrası Putin'den sınırı güçlendirme emriİHA saldırıları sonrası Putin'den sınırı güçlendirme emri

 

Putin: Batı Rusya'yı parçalamak istiyorPutin: Batı Rusya'yı parçalamak istiyor

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    zelensky yahudi olmasa bu kadar destek görmezdi. ancak bu savaş uzadı ve batı çok yüklü bir fatura ödüyor. artık batı bitti rusya yerine. bunun sonunda zelensky'e güle güle.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ukranya çok yanlış yaptı
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Savas bittikten sonra zelenkiye faiziyle fatura gonderecek avrupa abd kolelige adim atacak ukrayna
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynayi kirdirmayi devam edin gazi veren abd avrupa zelenski hala sovuna devam ediyor silah verin diye yalvarmaktan bikmadi
    Cevapla
  • dobra 1 yıl önce Şikayet Et
    yuh artık. bunların yaptığını şeytan yapmaz. önce gaz verip savaşa soktular, şimdi de soyup soğana çevirecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR