Rusya Ukrayna'ya termit yağdırdı: En ölümcül darbe

Rusya Donetsk bölgesindeki Vuhledar kasabasına termit bombası yağdırdı. Savaşın en ölümcül saldırılarından biri olarak kabul edilen saldırıda gökyüzünden adeta "ölüm" yağdı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2023 10:28 GÜNCELLEME 13.03.2023 10:55 DÜNYA
Rusya Ukrayna'ya termit yağdırdı: En ölümcül darbe
Rusya Ukrayna'ya termit yağdırdı: En ölümcül darbe

Rusya Ukrayna savaşı birinci yıldönümü geride bırakırken Bahmut ve çevresinde yoğun çatışmalar devam ediyor.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların çoğu, Putin'in askerlerinin 12 aylık uzun savaşın ardından konuşlandığı ilk yer olan Bakhmut'ta yaşanıyor. Ukrayna’nın Vuhledar kasabasından gelen son görüntüler kentteki yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. Vuhledar, Bakhmut'un yaklaşık 60 mil kuzeyindeki bir tepede bulunan önemli bir maden kasabası.

GÖKYÜZÜNDEN ÖLÜM YAĞDI

Vuhledar'a yapılan saldırıda gökyüzünden adeta "ölüm" yağdı. Saldırıda kullanılan Termit bombaları, Grad "Hailstorm" veya Smerch "Whirlwind" gibi Rus kara tabanlı roketatarlar tarafından ateşleniyor.

Termit bombasında metal tozu ve metal oksit karışımı olan termit kullanılıyor. Sıcaklığı demir ve çeliği eritebilecek düzeyde olan termit bombaları insan vücuduyla temas ettiğinde kemiklere kadar erimeye yol açabiliyor.

EN ACIMASIZ VE ÖLÜMCÜL SİLAH

Dikkatle seçilmiş stratejik hedefler yerine geniş alanları etkiledikleri için ayrım gözetmeyen savaş silahları olarak biliniyor.

Termit bombası , Rusya'nın cephaneliğindeki en acımasız silahlar olarak biliniyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre bu tür bombalar “Ömür boyu sürecek, tedavisi olmayan acı ve izlere" neden olabiliyor.

1100 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski çatışmaların sürdüğü Bahmut kentinde 6 Mart’tan bu yana düzinelerce Rus ekipmanının ve 10’dan fazla da Rus mühimmat deposunun imha edildiğini ve 1100 Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Zelenski ayrıca, düzinelerce Rus ekipmanının imha edildiğini ve 10’dan fazla da Rus mühimmat deposunun yok edildiğini belirtti.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlık suçudur bu silahlar yasaklı silahlardır fakat dinleyen kim daha önce Çeçenistan da Suriye de kullandı Dünya seyir etti şimdi yine aynı Rusya nın BM üyeliği iptal edilmeden ne yargılana bilir ne yaptırımlar fayda verir BM de her kararı engelliyor
    Cevapla
  • Tehlike 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal bomba ile öldürmek insanlık suçu değil insanlık dostu mu? O yüzden savaş hayır demektir bence caiz olan ama kim dinler<(
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bombadan acilen kandile yüz tane atılmalı
    Cevapla
  • Memo 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ihtimal ABD bizi hemen atomla tehdit eder. Aslinda düşmanımız büyük ve bizi yıllarca uyutmuşlar. Büyük Türkiyenin uyanma vakti gelmiş
    Cevapla
  • ZÜLKARNEYN 1 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM harb ile imtihan etmesin. Olan mazlum ve masum halka oluyor. Batının ve abd nin hırsı ve rusyanın elindeki acımasız silahlar. Tabi birde zelensky denen batının uşağı.
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın Putin... Kahrolsun terörü ve savaşı Besleyen avrupa yanlısı yahudi uşağı zelinski...
    Cevapla
  • misafire 1 yıl önce Şikayet Et
    şayet bir zalimi desteklersen,onun zulmune ortak olursun
    Cevapla
  • OSMANLI X X X 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın tek yapacağı batı uşağı zelenski ve ekibine Hedeflenecek yok edecek yoksa bu savaş bitmez yahudi bir yumurta pişirmek için bile ukraynayı yakar fitratlarinda bu var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR