İsviçreli bir aile komplo teorilerinin kurbanı oldu!

İsviçre'de geçtiğimiz yıl 7. kattaki apartman dairelerinden aşağı atlayan 4 kişiden 3'ünün ölümüne ilişkin soruşturma sonuçlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2023 22:51 GÜNCELLEME 23.03.2023 22:51 DÜNYA
İsviçreli bir aile komplo teorilerinin kurbanı oldu!
İsviçreli bir aile komplo teorilerinin kurbanı oldu!

Olay İsviçre'nin Montrö şehrinde, 24 Mart 2022 tarihinde gerçekleşti. 8 yaşındaki bir kız çocuk, 15 yaşındaki erkek çocuk ile çocukların anne ve babasından oluşan dört kişi, oturdukları 7. kattaki apartman dairesinden aşağı atladı.

Şüpheli olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Polis elde edilen ilk bilgiler ışığında, olayın dışarıdan bir müdahale sonucu gerçekleşmiş olabileceği ihtimalini de eledi. Ailenin İsviçre'ye 2 yıl önce Fransa'dan taşındığı ve ebeveynlerin intihar etmeyi düşündüklerine dair herhangi bir belirti göstermedikleri kaydedildi.

Olayın ardından komaya giren erkek çocuk tedavisinin ardından komadan çıkmayı başardı. Ancak olay gününü hatırlamadığı bildirildi. Adli tıp incelemesinde maktüllerin ölmeden önce herhangi bir zorlamaya tabi tutulmadıkları görülürken, yapılan otopside herhangi bir uyuşturucu izine rastlanmadı.

'Hayatta kalmaya dayalı komplo teorileri'

Bir yıllık soruşturmanın ardından İsviçreli yetkililer, ismi belirtilmeyen anne ve kız kardeşinin 'hayatta kalmaya' dayalı komplo teorileriyle ilişkili olduklarını açıkladı. Buna göre, aile üyeleri 7. kattan aşağı atladığında arkalarında dikkatli bir şekilde düzenlenmiş bol miktarda gıda, ilaç ve hijyen malzemeleri bıraktı. Ailenin neredeyse hiç dışarı çıkmadığı, çocukların ise eğitimlerini evden sürdürdükleri belirtildi.

İddiaya göre söz konusu iki kadın, hükümete, yerel yetkililere ve yetkili kurumların verdiği bilgilere yönelik derin şüpheler taşıyordu ve çocuklar da 'dünyanın kötü bir yer olduğu' inancı doğrultusunda yetiştirildi. İsviçreli yetkililer, koronavirüs salgını ve Ukrayna krizi gibi olayların ailenin bu komplo teorilerine olan inançlarını pekiştirdiğini söyledi.

Apartman dairesinde ve burada bulunan elektronik aygıtlarda yapılan aramalar, toplu intiharın dikkatlice planlandığını ve hatta prova edildiğini ortaya çıkardı. Buna göre ebeveynler 'korktukları dünyadan uzakta, daha iyi olacağına inandıkları bir dünyaya gitmek için doğru anı bekliyorlardı'.

Ailenin bu planı harekete geçirme kararını tetikleyen şey ise, Montrö polisinin eve yaptığı sosyal yardıma ilişkin bir ziyaret oldu. Ailenin babasına gönderilen bir mektuba cevap gelmediği için çocukların eğitimine ilişkin yerel eğitim yetkililerini ziyaret etmesi gerektiği bilgisini paylaşmak için eve uğrayan polis, birkaç dakika sonra ailenin intihara kalkıştığını tespit etti.

Soruşturma bu tespitlerle kapatılırken, hayatta kalan erkek çocuğun kimliği gizli tutulacak.

KAYNAK : BBC TÜRKÇE
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • M hazır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizden bayağı isviçreye gidecek çıkar.Oradada toplu halde halledilir.Bizde ülkede rahat bir nefes alırız
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Dellenmişmi nitmiş bunlar
    Cevapla
  • Mustafa gülmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah İslam bizim ve insanlık âlemi için büyük bir nimet
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be yalana bakkk ey dünya TÜRKLER geliyor deseler isviçre hepsi camdan atlar demeki o insanları bir bu ise zorladı bence bulun yoksa isviçre pompei dönecek INŞALLAH YAAA HAKK İNŞALLAH
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani İsviçre de yasasan içindeki boşluğu Allah'a imandan başka birşey ile dolduramazsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR