Blinken'den, Türkiye'ye F-16 satışı açıklaması! NATO için önemli

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin yeni F-16 savaş uçaklarını ve mevcut F-16 filosu için modernizasyon kitlerini alması gerektiğini, bunun NATO için önemli olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2023 23:52 GÜNCELLEME 24.03.2023 08:25 DÜNYA
Blinken'den, Türkiye'ye F-16 satışı açıklaması! NATO için önemli
Blinken'den, Türkiye'ye F-16 satışı açıklaması! NATO için önemli

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Blinken'a, F-16 uçaklarının Türkiye'ye satışı ve Joe Biden yönetiminin Türkiye'nin bu F-16'ları "ABD'nin müttefikleri ve ortaklarına karşı kullanılmadığından emin olmak için attığı adımlar" soruldu.

ABD'de 29 senatörden Biden'a 'Türkiye'ye F-16 satışı geciktirilsin' mektubuABD'de 29 senatörden Biden'a "Türkiye'ye F-16 satışı geciktirilsin" mektubu

Erdoğan ve Biden G20'de bir araya geldi: Biden'dan kritik F-16 mesajıErdoğan ve Biden G20'de bir araya geldi: Biden'dan kritik F-16 mesajı

"NATO İÇİN, İTTİFAK İÇİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Blinken, "Türkiye'nin, yenilenmiş F-16'ları ve mevcut F-16'lar için modernizasyon paketini alması gerektiğine inanıyoruz. Bunun NATO için, ittifak için önemli olduğunu düşünüyoruz." cevabını verdi.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN AÇIKLAMASI

Öte yandan, NATO müttefikleri arasındaki gerilimlerin azaltılması ve gerilime neden olacak eylem veya retorikten kaçınılması için çalıştıklarını ifade eden ABD'li Bakan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, Yunanistan veya başka bir NATO müttefikiyle ilgili çabalarımızın odak noktası, tam olarak birbirleriyle uyumlu olmaları için ihtiyaçları olan ekipman ve teknolojiye sahip olmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda, tabii ki aralarındaki herhangi bir anlaşmazlık varsa, sağladığımız herhangi bir ekipman veya teknolojinin bu anlaşmazlıklarda kullanılmamasını sağlıyoruz."

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 120 TÜMÜ
  • reşat 1 yıl önce Şikayet Et
    incirliği geç bile kaldılar boşaltmak için defolup gitsinler artık
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme kadar yolları var. Allah Amerikanın belasını versin
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    bu soysuzlar seçime kadar oyalar bizi. reis kazanırsa verirler. diğerleri kazanırsa verseler bile bizdeki vatan hainleri almaz.
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı hava,bıktık artık sizin söylemlerinizden..!
    Cevapla
  • tuğrulbey 1 yıl önce Şikayet Et
    Almayın bunlardan bir şey kovun gitsinler her pisliğin altından bunlar çıkıyor düşman düşman lığını yapıyor
    Cevapla
  • Danismend 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır zaten yaşanacak savaşta taraflar belli de önce birbirlerini yerler inş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR