Macaristan'dan Putin'in tutuklanma kararıyla ilgili flaş açıklama: Tutuklayamayız...

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili verdiği tutuklama kararıyla ilgili olarak, Putin'in Macaristan'a gelmesi halinde tutuklanmayacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2023 02:00 GÜNCELLEME 24.03.2023 09:04 DÜNYA
Macaristan'dan Putin'in tutuklanma kararıyla ilgili flaş açıklama: Tutuklayamayız...
Macaristan'dan Putin'in tutuklanma kararıyla ilgili flaş açıklama: Tutuklayamayız...

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklama emri çıkarmasının ardından Macaristan'dan ilk açıklama geldi. Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'nü imzalamalarına rağmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Macaristan'a gelmesi halinde tutuklanmayacağını kaydetti. Tutuklamanın yasal bir zemine dayanmadığını belirten Gulyas, "Macaristan yasaları baz alındığında Rusya Devlet Başkanını tutuklayamayız" dedi.

UCM PUTİN HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKARMIŞTI

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklama emri çıkarmıştı. UCM, Putin'in Ukrayna'daki çocukların yasa dışı şekilde sınır dışı edilmesi ve Ukrayna halkının kendi topraklarından Rusya'ya yasa dışı bir şekilde tahliye edilmesi şüphesiyle tutuklanması çağrısında bulunmuştu.

'ÜLKEMİZ İÇİN HİÇBİR ANLAMI YOK'

Mahkeme, Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova için de aynı suçlamalarla tutuklama emri çıkarmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uluslararası Ceza Mahkemesi kararlarının hukuki açıdan da dahil olmak üzere ülkemiz için hiçbir anlamı yok. Rusya, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'ne taraf değildir ve buna göre kararın hiçbir yükümlülüğü yoktur" demişti.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Kul fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ilk önce kendi döktüğü kanları öldürdüğü bebek kadın masum milyonlarca insanın hesabını versin sonra Putin
    Cevapla
  • gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupanin hicbir ulkesinin bunu yapacak gucu cesareti yok bu bir nukleer savas sebebidir rusya icin kim bole birseye kalkisirsa vay haline
    Cevapla
  • tuğrulbey 1 yıl önce Şikayet Et
    putini tutuklamak isteyenler amerikan başkanları nın yaptıkları ne olacak ırak Suriye Afgan sacmalık
    Cevapla
  • muģla 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa zaten ötlek bunlar ancak güçleri türkiye karşı avrupada bu cesareti abd den alıyor abd nederse onu yapıyor yani avrupa amerikanın kuklası olmuştur
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu milleti roma hukukuna mahkum edenlerden Allah inşallah hesap soracaktır....
    Cevapla
  • axi 1 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır kimlerin hukukuyla yaşıyoruz bir bilsen. bizim beş para etmez hukukçularımız ancak siyaset yapar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR