PKK/YPG'nin elebaşlarından Fazıl Botan, Fransa'da öldü

Terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşlarından Fazıl Botan'ın, tedavi gördüğü Fransa'da öldüğü açıklandı. 2022'de tedavi için Avrupa'ya giden Botan'ın ölümüyle alakalı açıklama yapan teröristbaşı Karayılan, "Fazıl Botan'ı hürmetle anıyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2023 15:51 GÜNCELLEME 28.03.2023 15:55 DÜNYA
PKK/YPG'nin elebaşlarından Fazıl Botan, Fransa'da öldü
PKK/YPG'nin elebaşlarından Fazıl Botan, Fransa'da öldü

Terör örgütü PKK/KCK, sözde üst düzey yöneticilerinden "Fazıl Botan" kod adlı Ahmet Şeker'in tedavi gördüğü Fransa'da öldüğünü açıkladı.

ÖRGÜT AÇIKLAMA YAPTI

Ahmet Şeker adlı teröristin ölümüyle alakalı açıklama yapan PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, "Fazıl Botan'ı hürmetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

1988'de terör örgütüne katılan Botan, Suriye'de terör örgütü YPG'nin üst düzey yönetim kadrosuna geçmeden önce, terör örgütü PKK'nın Kandil sorumlusuydu.

2015'te çıkan bir çatışmada ağır yaralanan Botan, Fransız Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle Erbil Havalimanı'ndan Fransa'ya götürülmüştü.

"Fazıl Botan" kod adlı terörist ayrıca, 15 Haziran 2022'de tedavi için yeniden Fransa'ya gitmişti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 104 TÜMÜ
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun daha devamı gelicek
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa tören yapmamışmi teröristine ayıp etmiş yakışmadı .fransa meclise davet edip madalya takıyor pkkli teröristlere ama hevallere askeri tören bile yapmıyor kullan at ölünce çöp pkknin ve diğer terör örgütlerinin pozisyonu bu avrupa amerikanın gözünde.Kullan at ölünce çöp hepsi bu. Allah uyanmayı hakikati görmeyi nasibinde olanlara iman selâmeti versin .
    Cevapla
  • adalıoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun karayılan da cehennemde önünde egilirsin memleketine dogru
    Cevapla
  • Misafi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi birebir hain gibi ölücekler. Vatansiz Allhsizlar
    Cevapla
  • dobra 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti üzerine olsun, zebaniler seni bekliyor hayvandan aşağılık yaratık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR