Hamza Yusuf, İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu

İskoç Ulusal Partisinin yeni lideri Hamza Yusuf, parlamentodaki oylamanın ardından İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2023 17:32 GÜNCELLEME 28.03.2023 20:11 DÜNYA
Hamza Yusuf, İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu
Hamza Yusuf, İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu

İskoç Ulusal Partisinin yeni lideri Hamza Yusuf, parlamentodaki oylamanın ardından İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu.

İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) Genel Başkanı Nicola Sturgeon'ın hem başbakanlıktan hem de parti genel başkanlığından istifasının ardından parti başkanlığına aday olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanı Hamza Yusuf, liderlik yarışını kazandı.

Pakistan asıllı genç Müslüman siyasetçi Yusuf, yaptığı konuşmada İskoçya'nın bağımsızlık mücadelesine değindi. 38 yaşındaki Yusuf, "Şimdi bağımsızlığa, daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var" dedi.

STURGEON İSTİFA ETMİŞTİ

Şubat ayının başında Nicola Sturgeon'ın istifasının ardından İskoç Ulusal Partisi genel başkanlığı için adaylığını açıklayan Yusuf, "Kendimi İskoçya'nın bir sonraki Başbakanı ve Ulusal Parti lideri pozisyonu için aday olarak sunmaya karar verdim" ifadelerini kullanmıştı.

Güney Asyalı göçmen ebeveynlerin çocuğu olan Hamza Yusuf, 37 yaşında İskoçya'nın ilk beyaz olmayan ve Müslüman başbakanı oldu. 

Sturgeon, 2014'te İskoçya Başbakanı seçilmişti. Sturgeon, 8 yılın sonunda ülkenin en uzun süre görevde kalan başbakanı olmuştu.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Obama’ya da müslüman dediler sonra ne oldu herkesin malumu. Allah aşkına ruhunu satmayan adamı başa geçirir mi Avrupa ?
    Cevapla
  • Dusunceli 1 yıl önce Şikayet Et
    Pis kokular geliyor burnumuza
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İpin ucu kimde ben onan bakarım biz çok adı ahmet olup kendi kafir insanlar gördük Cezayir de cami imamının yahüdi olup yılarca bilgi sızdırdığını duyduk ve gördük şimdi ipin ucu puştun elinde bir çekiyor ipi Hamza oluyor bir çekiyor nikola olur isimler üzerinde durmayın
    Cevapla
  • kaf.kum.Çıksın 1 yıl önce Şikayet Et
    Başarılar.İnşaallah müslüman lığa fayda olur.
    Cevapla
  • Ne var bunda 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede bir ermeni muhalefet lideri, önce SSK yı sonra Türkiye'yi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR