İskoçya'nın yeni başbakanı resmi konutta namaz kıldırdı!

İskoçya'da bugün yapılan seçimle bölgesel yönetimin yeni başbakanı seçilen Hamza Yusuf, Başbakanlık resmi konutu Bute House'daki ilk gününde ailesine namaz kıldırırken çekilen fotoğrafını paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2023 01:43 GÜNCELLEME 29.03.2023 21:51 DÜNYA
İskoçya'nın yeni başbakanı resmi konutta namaz kıldırdı!
İskoçya'nın yeni başbakanı resmi konutta namaz kıldırdı!

Yusuf, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ailem ve ben bugün (28 Mart) parlamentoda yapılan oylamanın ardından Bute House'daki ilk gecemizi geçiriyoruz. Birlikte iftardan sonra adet olduğu üzere aileme namaz kıldırdığım özel bir an." ifadelerini kullandı.

Bir diğer paylaşımında İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'la görüştüğünü de aktaran Yusuf, "İskoçya halkının ve parlamentosunun demokratik isteklerine Birleşik Krallık hükümeti tarafından saygı gösterilmesi gerektiğini açıkça ifade ettim." diye yazdı.

İskoçya parlamentosunda 28 Mart'ta yapılan oturumda Başbakan seçilen Yusuf ülkenin ilk Müslüman başbakanı olurken, ülkenin en genç milletvekili ve ilk Müslüman bakanı unvanlarının da sahibi.

Şubat ayında Başbakan Nicola Sturgeon'un istifasıyla boşalan İskoçya Ulusal Partisi (SNP) liderliğine kullanılan oyların yüzde 52'sine tekabül eden 26 bin 32 oy ile seçilen 37 yaşındaki Yusuf, rakipleri kampanya sürecinde eşcinsel evliliklere ve kürtaj hakkına karşı çıkarken, LGBT haklarını savunacağını beyan etmişti.

Hamza Yusuf, İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı olduHamza Yusuf, İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu

Pakistan asıllı Yusuf, ayrıca sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, İskoçya'ya bağımsızlık getirmeye "kararlı" olduğunu belirtmiş ve "Biz bunu sağlayacak nesil olacağız." demişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 353 TÜMÜ
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem Müslüman hem LGBT destekçisi bir siyasetçi...
    Cevapla
  • Kayseri 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah. İnşallah resmi dinide İslam yapar.
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Görüntü güzel, Hz ömer r.anha derdi ki; Kişinin namaz kılması sizi ticaretinizde aldatmasın. Tarihte bize örnek çok, Misal ibni mülcem namaz kılardı arasıra ama yinede kafir ve münafıktı,müseyleme,YEZİD Buna en güzel örnekler, bu resim görüntüsü azda olsa müslüman bir aileden izler var,yinede sadece Hüsnü zan da bulunalım ve takipçisi olalım inşallah.
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi, bizdede cumhurbaşkanı olurmu yahudi, hiristiyan yada dinsiz. demekki hazır olun diyorlar bizlerede. ama dikkat, rehavete kapılmayalım. biz yeterki birlik olalım.
    Cevapla
  • Ayazagalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar iskoçdan daha iskoç olmayana ekmek vermezler. Bu resimlere kanmayın zamanla anlaşılır
    Cevapla
  • bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    resimdeki bir detay herkesin gözünden kaçmış sanırım. dikkatli bakılırsa arkadaki erklerin safının arasında, aynı safta yan yana bir bayanın namaz kıldığı gözüküyor.. ve bu arkadaş sıkı bir lgbt destekçisi!!!
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar icine kapali bi toplum degil. Biz suriyelinin sokakta kagit toplamasini bile cekemiyoz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR