ABD'den, Putin'in nükleer silah açıklamasının ardından kritik Belarus adımı!

ABD, Putin'in "Belarus'a nükleer silah konuşlandıracağız" açıklamasının ardından Rusya'nın en büyük müttefiklerinden olan Lukaşenko yönetimindeki Belarus'un muhalif lideriyle kritik bir görüşme gerçekleştirerek desteğini yineledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2023 00:54 GÜNCELLEME 30.03.2023 09:16 DÜNYA
ABD'den, Putin'in nükleer silah açıklamasının ardından kritik Belarus adımı!
ABD'den, Putin'in nükleer silah açıklamasının ardından kritik Belarus adımı!

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın 27 Mart'ta Belaruslu muhalif lider Sviatlana Tsikhanouskaya ile görüştüğü bildirildi.

ABD'den, Putin'in nükleer silah açıklamasının ardından kritik Belarus adımı!

ABD, BELARUS'A VERDİĞİ DESTEĞİ YİNELEDİ

Açıklamada, Sullivan'ın görüşmede, ABD'nin Belarus halkının "özgür ve adil seçimler, insan haklarının korunması gibi egemen ve demokratik gelecek arayışına" verdiği desteğin altını çizdiği belirtildi.

Sullivan'ın, ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko liderliğindeki yönetimi eylemlerinden sorumlu tutmaya devam edeceğini tasdik ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"(Taraflar) Rejimin demokrasi yanlısı harekete karşı devam eden baskılarına, 1400'den fazla siyasi mahkumun devam eden tutukluluğu dahil alenen işlediği insan hakları ihlallerine ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşındaki yardımına karşılık olarak ABD tarafından alınan son önlemleri tartıştılar."

ABD'den, Putin'in nükleer silah açıklamasının ardından kritik Belarus adımı!

PUTİN, RUSYA'NIN BELARUS'A NÜKLEER SİLAH KONUŞLANDIRACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 25 Mart'ta, Belarus'a taktik nükleer silah yerleştireceklerini belirterek, "Bunu nükleer silahların yayılmasının önlenmesiyle ilgili uluslararası yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacağız." demişti.

Rusya Devlet  Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko

BİDEN GELİŞMELERİ ENDİŞE VERİCİ OLARAK DEĞERLENDİRMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın henüz bu konuda harekete geçtiğini görmediklerini belirtmiş ancak bunun endişe verici olduğunu söylemişti.

ABD Başkanı Joe Biden

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Belerus ta da haini hemen bulmuş. Muhalfet
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    2 tane de bize gönder.
    Cevapla
  • GARİP 1 yıl önce Şikayet Et
    Endişeliyiz :))
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bidon işiniz inşallah bitecek
    Cevapla
  • Güzel insan 1 yıl önce Şikayet Et
    hehehehe sesli güldüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR