O sözler dünya basınında yankı buldu: Erdoğan 'haddini bil' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Jeff Flake'in Kılıçdaroğlu ziyaretine ilişkin sözleri dünya basınında geniş yer buldu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2023 15:35 GÜNCELLEME 03.04.2023 15:47 DÜNYA
O sözler dünya basınında yankı buldu: Erdoğan 'haddini bil' dedi
O sözler dünya basınında yankı buldu: Erdoğan 'haddini bil' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi Jeff Flake'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretine tepki gösterdi. "Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım." diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor bay bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanı'dır." dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu.

Rus TASS haber ajansı 'Erdoğan ABD'nin Ankara temsilcisiyle buluşmayı reddediyor' derken, resmi televizyon Russia Today 'Erdoğan ABD büyükelçisine 'Haddini bil' diyor' ifadesini kullandı.

Yunan Kathimerini gazetesinin başlığı ise, 'Erdoğan: Hadi bu seçimlerde ABD'ye iyi bir ders verelim' oldu.

İran'ın resmi televizyonu Press TV, 'Erdoğan, büyüyen çatlağın ortasında ABD büyükelçisine kapıyı kapattığını söylüyor' dedi.

Bloomberg ise haberi 'Erdoğan'ın seçim söylemi, bir dizi muhalefet ziyareti nedeniyle ABD'yi hedef alıyor' başlığıyla verdi. Haberde Erdoğan’ın büyükelçiyi muhalefet lideri ziyareti için eleştirdiği ifade edilirken, “Erdoğan 14 Mayıs’ta ABD’ye ders verme sözü verdi” denildi.

 

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen ABD elçisine tepki: Kafanı çalıştır, muhatabın benimErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen ABD elçisine tepki: Kafanı çalıştır, muhatabın benim

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 154 TÜMÜ
  • Aydin 1 yıl önce Şikayet Et
    Az bile demis herkes hadini bilecek 7 li cetenin aga babasi abd zaten
    Cevapla
  • Davut ( doğrucu ) 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis, can pahasına yanındayız. Iste canımız feda
    Cevapla
  • Batmanlı Muhammed 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım sen rahat ol. 14 Mayıs günü Allah’ın iznu inayetiyle corçları, conileri, chp leri ve yardakçılarını SANDIĞA GÖNECEĞİZ. Hiç tasalanma, bu seçim şeref ve zafer seçimi olacaktır.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizler bu adamın yanında olup, ABD ve Batıya ders vermeliyiz.
    Cevapla
  • KURTALAN 1 yıl önce Şikayet Et
    REİS rahat ol ağa babalarıyla birlikte sandık a gömeceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR