Scholz’dan Moldova lideri Sandu’ya ‘Rusya’ya karşı koruma’ sözü

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu’yla görüşmede Rusya’nın Moldova’daki durumu istikrarsızlaştırmaya çalıştığını iddia ederek Kişinev'e 'koruma' sözü verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2023 00:14 GÜNCELLEME 04.04.2023 03:49 DÜNYA
Scholz’dan Moldova lideri Sandu’ya ‘Rusya’ya karşı koruma’ sözü
Scholz’dan Moldova lideri Sandu’ya ‘Rusya’ya karşı koruma’ sözü

Romanya’nın başkenti Bükreş’te Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis ve Moldova Devlet Başkanı Maya Sandu arasında üçlü görüşme gerçekleşti.

Scholz, üçlü görüşmede “Rusya’nın Moldova’daki durumu istikrarsızlaştırma girişimlerine ilişkin haberleri büyük endişeyle okuyoruz. Moldova’yı, Rusya’nın bu istikrarsızlaştırma girişimlerine karşı kendini koruması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şansölye, Moldova’ya bu girişimlerle mücadele etmesine yardımcı olmak için çabalarını artırmaları gerektiğini dile getirdi.Öte yandan Alman lider, Moldova’ya bu girişimlerle mücadele etmesine yardımcı olmak için çabalarını artırmaları gerektiğini dile getirdi.

Moldova lideri, “Propaganda ve dezenformasyona karşı etkili mücadele edebilmek için desteğe ihtiyacımız var. İstikrarı sürdürmekle mükellef devlet kurumlarını güçlendirmek için yardıma ihtiyacımız var” dedi.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moldova’daki durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik çabalarda bulunduğu yönündeki haberleri reddederek tüm suçlamaların asılsız olduğunu açıklamıştı. Moldova yönetimine, provokasyonlara boyun eğmeme ve vatandaşlarının çıkarlarını gütme çağrısında bulunulmuştu.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski Türkiye aklıma geldi ,malesef
    Cevapla
  • Salim 1 yıl önce Şikayet Et
    İyice sınırları karıştırdılar. Kendi vatandaşını hiçe sayan bir hükumet. Almanı ciddiye alan yok artık. Merkel anaları gitti. Almanya gitti...
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya git önce kendini koru sonra konuşalım...
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kendini korusun, askeri dökülüyor, silahları dökülüyor. Kime ne yardımı yapacak, kendilerini koruyacak silahları yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR