Dünyanın gözü bu davada! Trump tüm suçlamaları reddetti

Eski ABD Başkanı Donald Trump kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında ifade vermek için New York Ceza Mahkemesi binasına girdi. Trump, kendisine yöneltilen 34 suçlamayı da reddederek mahkemeden ayrıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2023 23:17 GÜNCELLEME 04.04.2023 23:25 DÜNYA
Dünyanın gözü bu davada! Trump tüm suçlamaları reddetti
Dünyanın gözü bu davada! Trump tüm suçlamaları reddetti

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2016 Başkanlık seçimleri sırasında bir kadına "sus payı" ödediği yönünde kendine yöneltilen cezai suçlamalar için geldiği Manhattan Ceza Mahkemesi'nden ayrıldı.

Yaklaşık 2 saat mahkemede kalan Trump’a, ABD basınına bilgi veren kaynaklara göre, 34 ayrı suçlama yöneltildi.

Suçlamalardan en az birinin “ağır suç” kapsamına girdiği, diğerlerinin de “sus payı ödemesi” ve bununla ilgili seçim kampanyası ile iş yeri kayıtlarında yapılan sahtekarlıkla ilgili olduğu kaydedildi.

Beyaz Saray, Trump ile ilgili soruları yanıtsız bıraktıBeyaz Saray, Trump ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı

MAHKEMEYE GELDİ

Trump, New York'taki Trump Towers'dan ayrılarak mahkeme salonuna geldi ve resmen gözaltına alındı. Trump, mahkeme salonuna geldikten sonra Gizli Servis eşliğinde bölge savcısının ofisine gitti.

MAHKEMEDEN İLK GÖRÜNTÜ

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Mahkemeden çekilen fotoğraflara göre, yanında 4 avukatı ile hakkındaki suçlamaları dinleyen Trump’ın, kendisine yöneltilen 34 suçlamayı da reddettiği bildirildi.

Mahkeme sonrasında Trump, yine yoğun güvenlik önlemleri altında özel uçağı ile Florida’daki malikanesine gitmek için LaGuardia havalimanına doğru yola çıktı.

Davanın bir sonraki duruşması 4 Aralık'ta görülecek.

AMERİKAN TARİHİNDE HAKİM KARŞISINA ÇIKAN İLK ESKİ BAŞKAN

ABD medyasında, Trump hakkındaki iddianamede, yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'e "sus payı" ödeme dahil seçim kampanyası ve iş kayıtlarında ihlal eylemlerini içeren 30'dan fazla suçlama bulunduğuna dair bilgiler yer almıştı.

Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski başkan olacak.

 

 

KAYNAK : AA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET MEALi : Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR (?) , iktidara getiririz. İlâhi-İslâmî emirleri emrettiğimiz halde, hak dine itaat dışına çıkarlar, GÜNAH, bataklığına dalarlar. Seçme hakkına sahipken, SANA VE KUR’ÂN’A İTİBAR ETMEDİKLERİ İÇİN, o memleket halkı cezaya müstehak olur. BİZ DE ORAYI DARMADAĞIN EDERİZ.
    Cevapla
  • Vatandaş. 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD devleti lgbtye sahip çıkıyor, zina fuhuş yaygınlaşmış, saçma sapan namus anlayışıyla mahkeme kuruyor, hem bu tramp başkan olmadan önce olmuş şeyler, neden o zaman başkan olmadan bu dava açılmadı, burada trampa kumpas var, tuzak var, mahkemeler abd derin devletinin hizmetkârı olmuş.
    Cevapla
  • vatandaş. 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim borsa yine kırmızı mı o zaman....
    Cevapla
  • Er61 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bırak bir eski devlet başkanının tutuklanmasını, sıradan bir muhalif tevkif edilse, ABD hemen derin kaygı ve endişelerini dile getirip derhâl serbest bırakılmasını isterdi. Bakalım Türkiye Cumhuriyeti mütekabiliyet esasını gereklerini yerine getirebilecek mi?
    Cevapla
  • Vatandaşş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım 4 aralıktan sonra sular ısınmaya başlayacak çekirdeklerinizi hazırlayın çok eylenücük çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR