ABD, kilise saldırısında ölenlerin ailelerine milyonlarca dolar tazminat ödeyecek

ABD Adalet Bakanlığı, 2017 yılında Teksas eyaletinde kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen 26 kişinin ailelerine 144 milyon dolardan fazla tazminat ödenmesi konusunda geçici olarak uzlaşmaya varıldığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2023 23:00 GÜNCELLEME 05.04.2023 23:00 DÜNYA
ABD, kilise saldırısında ölenlerin ailelerine milyonlarca dolar tazminat ödeyecek
ABD, kilise saldırısında ölenlerin ailelerine milyonlarca dolar tazminat ödeyecek

Adalet Bakanlığı Başsavcı Yardımcısı Vanita Gupta, 2017’de kiliseye düzenlenen saldırıda ölen 26 kişinin ailesi ile bakanlık arasında varılan anlaşmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gupta, federal hükümet tarafından kurbanların ailelerine 144 milyon dolar ödeneceğini belirterek, "Sutherland Springs'teki kitlesel silahlı saldırının muazzam trajedisini hiçbir söz veya para miktarı azaltamaz." ifadesini kullandı.

Başsavcı Yardımcısı Gupta, anlaşmanın mahkeme onayına tabi olduğunu aktardı.

ABD ORDUSUNDA ÇALIŞTI

Eski ABD Hava Kuvvetleri mensubu Devin Patrick Kelley, Teksas'ın Sutherland Springs kasabasında bulunan Vaftiz Kilisesine 5 Kasım 2017'de silahlı saldırı düzenlemiş, saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri tarafından ihmal olduğu gerekçesiyle federal hükümete karşı dava açılmıştı.

Devin Patrick Kelley

ABD HAVA KUVVETLERİ SALDIRIDAN YÜZDE 60 SORUMLU

San Antonio'daki federal bölge mahkemesinde görülen davada hakim, 7 Temmuz 2021’de, ABD Hava Kuvvetlerinin saldırıdan yüzde 60 sorumlu olduğuna karar vermişti.

Kararda, Kelley'in, 5 yıl çalıştığı ABD Hava Kuvvetlerinden, 2014'teki aile içi şiddet olayı nedeniyle ihraç edilmesinin ardından silah satın alabilmesini engelleyebilecek söz konusu olayın federal veri tabanına işlenmemesi "başarısızlık" olarak nitelenmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel para verince ölenler geri geliyomuş abd de
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR