Stoltenberg'in süresi doluyor: Yerine kim gelecek?

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in görev süresi Eylül ayında doluyor. Stoltenberg'in yerine Von Der Leyen geçebilir.

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2023 09:57 GÜNCELLEME 06.04.2023 10:21 DÜNYA
Stoltenberg'in süresi doluyor: Yerine kim gelecek?
Stoltenberg'in süresi doluyor: Yerine kim gelecek?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatına başlamasının ardından bir anda hassas bir konum haline gelen NATO Genel Sekreterliği koltuğuna Jens Stoltenberg sonrasında kimin oturacağı tartışılıyor.

STOLTENBERG GÖREV SÜRESİ DOLUYOR

Politico'nun Brüksel'deki kaynaklara dayandırdığı haberinde, eylülde görev süresi dolacak Stoltenberg'in yerine Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen geçebileceği belirtildi.

Alman siyasetçinin Washington'la iyi ilişkileri olması, daha önce savunma bakanlığı yapmış olması ve Avrupa Komisyonu'ndan başındayken birçok NATO ülkesinin lideriyle birlikte çalışmış olmasının Von Der Leyen'i öne çıkardığı kaydedildi.

VON DER LEYEN ÖNE ÇIKIYOR

Brüksel'de öne çıkan Von Der Leyen isminin, temenni olarak dile getirildiği, Alman siyasetçinin rolü isteyip istemediğinin belli olmadığı vurgulandı.

Benzer bir durumun Hollanda Başbakanı Mark Rutte için de geçerli olduğu ancak Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği görevini kesinlikle istemediği ifade edildi.

Von Der Leyen'in adaylığının önündeki en büyük engellerden birinin Avrupa Komisyonu'nda 2024'e kadar devam edecek görevi olduğu belirtilirken, Komisyon içinden kaynaklar Stoltenberg'in görev süresinin gelecek yaza kadar uzatılması durumunda Von Der Leyen'in adaylığının mantıklı olacağını söyledi.

KAYNAK : Independent Türkçe
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir kafir bulurlar bir Türk ve Müslümanı asla getirmezler o muhakkak
    Cevapla
  • Orhan0708 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama bir Türk nato'ya genel sekreter olamaz değil mi? Neden olamaz? Neden olmadı bugüne kadar? Asker ver, para ver, silah ver, her türlü görevi yap ama yerin dış kapının mandalı olsun. Yok öyle beleş. Bu nato genel sekrererliği ciddi ciddi gündemimizde olmalı artık...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kimi işaret ederse o olur. Muhtemelen görev süresi uzatılır. vonder leyen gelir.
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerine Haylaz çocuk micoyu goyun Putin'i o durdurur hani gendileri 300 sıpartalılar ya zuhahaha
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hulusi akar evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR