İran'da binlerce kız öğrenci zehirlendi!

İran'ın Huzistan, Erdebil ve Batı Azerbaycan eyaletlerinde 5 binden fazla kız öğrenci zehirlenme nedeniyle hastanelere kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2023 02:05 GÜNCELLEME 09.04.2023 02:05 DÜNYA
İran'da binlerce kız öğrenci zehirlendi!
İran'da binlerce kız öğrenci zehirlendi!

Ülkede şimdiye kadar 5 binin üzerinde öğrencinin zehirlendiği vakalar nevruz tatilinin bitmesiyle yeniden başladı. İran devlet televizyonunun haberine göre, Heftkel Sağlık ve Tedavi Merkezi Başkanı Maziyar Mevlayi, Huzistan eyaletinin Heftkel şehrinde yaşanan öğrenci zehirlenmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Mevlayi, şehirdeki Hacer Lisesinde bazı öğrencilerin sağlık durumunun kötüleştiği yönünde haber alınması üzerine acil durum ekiplerinin söz konusu okula gittiği ve kız öğrencilerden bazılarının hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Sağlık ekiplerinin yanı sıra velilerin de kendi imkanlarıyla öğrencileri hastaneye götürdüğünü kaydeden Mevlayi, söz konusu olayda 66 kız öğrencinin tedaviye alındığını belirtti.

Mevlayi, hastaneye kaldırılan öğrencilerin durumunun iyi olduğunu aktararak velilerin endişelenmemesi gerektiğini ifade etti.

ERDEBİL'DE ZEHİRLENME VAKALARI

İran medyasında, Erdebil eyaletinde de bazı kız okullarında öğrencilerin zehirlendiğine yönelik haberler yayınlandı.

Zehirlenen öğrenci sayısına ilişkin herhangi bir açıklanma yapılmazken İl Sağlık Kurumu yetkilileri 5 okulda zehirlenme vakaları yaşandığını kaydetti.

Yetkililer, hastaneye kaldırılan çok sayıda öğrencinin nefes darlığı ve baş ağrısı semptomları gösterdiğini belirterek, durumlarının iyi olduğunu aktardı.

Diğer yandan “sharghdaily” haber sitesinde, Batı Azerbaycan eyaletinin Urumiye şehrinde bulunan kız okulunda bazı öğrencilerin zehirlendiği belirtildi.

Öğrencilerin okulda çıkan gaz nedeniyle zehirlendiği aktarılırken hastaneye kaldırılan öğrenci sayısına ilişkin açıklama yapılmadı.

İran'ın Huzistan, Erdebil ve Batı Azerbaycan eyaletlerinde onlarca kız öğrenci zehirlendi - Dünya haberleri

İRAN'DAKİ OKULLARDA TOPLU ZEHİRLENME VAKALARI

İran'da 30 Kasım 2022'den bu yana genellikle kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda toplu zehirlenme vakaları yaşanıyor.

Öğrencilerde solunum sıkıntısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve uzuvlarda uyuşma gibi belirtiler görülüyor. Şu ana kadar 238 okulda 5 binden fazla öğrenci zehirlendi.

İran İçişleri Bakanlığı, 11 Mart'ta yaptığı yazılı açıklamada, Tahran, Kum, Zencan, Huzistan, Hemedan, Fars, Gilan, Batı Azerbaycan, Doğu Azerbaycan (Tebriz), Kürdistan ve Rezevi Horasan eyaletlerindeki okullarda toplu zehirlenme vakalarıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 100'den fazla kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    7000 yıl! Yani eteşperest olduğu dönemle de övünüyorsun. Zaten derdiniz İslam olmadığı ulusçuluk olduğu ortad
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Git iranda yaşa o zaman sünni düşmanı irancı
    Cevapla
  • Dghaj 1 yıl önce Şikayet Et
    bü zavalli iran düşmenleri saniyorlar bü tür olaylar yaratmakla büyük iranin devletini yikacaklar ama iran ortadogünün en güçlü devletidi ve 7000yil ayakta kaldiği ğibi dimdik olacak
    Cevapla
  • Değilmi ama 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni irana alalım. Madem bu kadar güzel, memleketinde yaşa.
    Cevapla
  • Dghaj 1 yıl önce Şikayet Et
    bü zavalli iran düşmenleri saniyorlar bü tür olaylar yaratmakla büyük iranin devletini yikacaklar ama iran ortadogünün en güçlü devletidi ve 7000yil ayakta kaldiği ğibi dimdik olacak
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu şehirlerde zehirlenme oluyor da tahranda zehirlenme yok. Çünkü bu şehirlerin nüfusu çoğunlukla Türklerden oluşur. İranın derdi İslamiyet ve Türklerdir
    Cevapla
  • turan 1 yıl önce Şikayet Et
    birader ramazan ayındayız bilmeden konuşmayın zehirlenme vakaları daha çok türklerin neredeyse hiç yaşamadığı bögelerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR