Fransa'da kreşlerde bakıcıların çocukları dövdüğü ortaya çıktı

Fransa'da yayımlanan bir rapor, ülkedeki kreşlerde çocukların kötü muameleye maruz kaldığını ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2023 16:45 GÜNCELLEME 11.04.2023 16:45 DÜNYA
Fransa'da kreşlerde bakıcıların çocukları dövdüğü ortaya çıktı
Fransa'da kreşlerde bakıcıların çocukları dövdüğü ortaya çıktı

Sosyal İşler Genel Müfettişliği (IGAS), ülkede çocuk hizmetlerine ilişkin hazırladığı son raporu yayımladı.

Rapora göre hükümet, Haziran 2022'de Lyon'da bir kreşte bakıcının 11 aylık bebeğe kostik içirerek ölümüne yol açması üzerine kreşlerdeki durumu araştırmak için IGAS'ı görevlendirdi.

Müfettişlik yetkilileri, ülkedeki kamusal ve özel 36 kreşte, 5 bin 275 müdür ve 12 bin 545 çalışanı ile 27 bin 671 ebeveynle görüşme gerçekleştirdi.

İlgisizlik ve hakaretlerin yanı sıra fiziksel şiddet de var

Görüşülen tanıkların birçoğu, çocukların tuvalette unutulması, yeterli yatak olmadığı için uykudan mahrum bırakılması durumlarının yanı sıra bazı çocukların da sahipsiz bırakılmaları nedeniyle yorulup uyuyana kadar gözyaşlarına boğulduklarını aktardı.

Bazı tanıklar kreşlerde çocuklara su verilmediğini, bezlerinin zamanında değiştirilmediğini belirtirken, burada kalan birçok çocuğun hakaret, aşağılanma ve fiziksel şiddete de maruz kaldığı ortaya çıktı.

Hükümet harekete geçecek

Dayanışma Bakanı Jean-Christophe Combe, raporun bulgu ve tavsiyelerinin dikkate alınacağını, bu konuda bir an önce harekete geçileceğini kaydetti.

IGAS raporunda, erken çocukluk dönemiyle ilgili işlerin rağbet görmemesinin kreşlerdeki bakımla ilgili sorunları ağırlaştırıcı bir faktör olduğu vurgulandı.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR