Pentagon'un Mazlum Kobani sessizliği: SDG ile PKK aynı değil

Pentagon, ABD askerlerinin terör örgütü elebaşı Şahin'in konvoyuna "DEAŞ'la mücadele" gerekçesiyle eşlik ettiğini belirtirken, SDG'nin PKK olmadığını iddia ederek, Suriye'de DEAŞ'la mücadele kapsamında SDG'yle çalıştıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2023 10:24 GÜNCELLEME 14.04.2023 10:24 DÜNYA
Pentagon'un Mazlum Kobani sessizliği: SDG ile PKK aynı değil
Pentagon'un Mazlum Kobani sessizliği: SDG ile PKK aynı değil

Irak'ın Süleymaniye kentinde bir hava saldırısının hedefi olan "Mazlum Kobani" kod adlı YPG/PKK'nın Suriye'deki elebaşı SDG Genel Komutanı Ferhat Abdi Şahin'e eşlik eden ABD askerleriyle ilgili muamma sürüyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında muhabirin, "CENTCOM, geçen hafta üç ABD askerinin Kuzey Irak'ın Süleymaniye ilinde bir hava saldırısına hedef olan YPG/SDG elebaşı Mazlum Kobani'ye eşlik ettiğini teyit etti. Amerikan askerlerinin Mazlum Kobani'yle oradaki görev ve angajmanları nelerdi?" sorusuna karşılık DEAŞ'la mücadeleyi gerekçe gösterdi.

Terörist elebaşı Abdi Şahin öldürüldü mü? ABD'den İHA saldırısı açıklamasıTerörist elebaşı Abdi Şahin öldürüldü mü? ABD'den İHA saldırısı açıklaması

ABD Sözcüsü, PKK/YPG teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin sorularını yanıtlamadıABD Sözcüsü, PKK/YPG teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin sorularını yanıtlamadı

ABD'den Türkiye'ye skandal 'Ferhat Abdi' tehdidi!ABD'den Türkiye'ye skandal 'Ferhat Abdi' tehdidi!

Irak'ın Süleymaniye kentinde, 7 Nisan'da ABD askerlerinin de bulunduğu seyir halindeki bir konvoya ateş açıldığını, mühimmatın konvoyun yaklaşık 100 metre yakınına düştüğünü ancak herhangi bir kayıp verilmediğini aktaran Ryder, Amerikan askerlerinin DEAŞ'la mücadele kapsamında orada olduğunu ileri sürdü.

Muhabirin, seyahate Irak tarafından izin verilip verilmediği sorusu üzerine Ryder, DEAŞ'la mücadelede Irak güvenlik güçlerine taktik destek verdiklerini söylemekle yetindi.

Ryder, "Bu operasyon, DEAŞ'la mücadele bakımından bölgeleri arasında bir görevdi" değerlendirmesinde bulundu.

SDG, PKK DEĞİLMİŞ

Muhabirin, "Mazlum Kobani Suriye'de. Siz Suriye'de onunla işbirliği yapıyorsunuz. Burada sınır ötesi bir durum var" sözleri üzerine Ryder, DEAŞ'la mücadele koalisyonunun karargahının Irak'ta olduğunu belirterek soruları geçiştirmeye çalıştı.

Bir başka gazetecinin, Amerikan askerlerinin, PKK ile ilişkisi sebebiyle Türkiye için meşru hedef olan terör örgütü elebaşına eşlik etmesinin, kendilerini endişelendirip endişelendirmediğini sorması üzerine Ryder, bu konuda kaygılarının olmadığını, 2014'ten bu yana Suriye'de "SDG" ismini kullanan örgütle işbirliği yaptıklarını söyledi.

Ryder, SDG'nin PKK olmadığını, Suriye'de DEAŞ'la mücadele kapsamında SDG ile çalıştıklarını iddia etti.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani Gözümüz Üzerinizde Kiminle İş Tuttuğunuzu Biliyoruz Allah Fırsatınızı Kessin âmîn
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Denize düşen yilana sarıılır ırakta ve sürıyede Türk özel kuvettlere karşı maskara olan ABD umudunu çıkmaz sokakta bulmaya çalışıyor o çıkmaz sokokki sonunu getirecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan o vuran elleri öpülmeli
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Deaş da sizin kurgunuz sdg de. Amaç belli yeni sınırların çizilmesi..Sinsi planlar.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde pkk ypg pyd dhkpc ve türevleri ile mücadele ederken deaş la mı çalışalım abd resmen bunu yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR