Barkey: Seçimi Erdoğan kazanacak, Beyaz Saray hazırlanmalı

Eski CIA danışmanlarından Henri Barkey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'taki seçimi kazanacağını, belirterek, "Beyaz Saray, Erdoğan seçimi kazandıktan sonra onu dizginlemek için hazırlanmalı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2023 12:01 GÜNCELLEME 20.04.2023 13:50 DÜNYA
Barkey: Seçimi Erdoğan kazanacak, Beyaz Saray hazırlanmalı
Barkey: Seçimi Erdoğan kazanacak, Beyaz Saray hazırlanmalı

FETÖ'nün, 15 Temmuz darbe girişiminde yer almakla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan eski CIA Danışmanı Henri Barkey, köşe yazarlığı yaptığı Asia Times'ta yeni yazısını yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılacağını öngören Barkey, ABD'nin seçim sonrası dönemde Erdoğan'ı dizginlemek için planlama yapması gerektiğini ifade etti.

"BEYAZ SARAY HAZIRLANMALI"

Barkey, geçtiğimiz günlerde PKK'nın Suriye kolu YPG/SDG elebaşı Mazlum Kobani ve beraberindeki ABD konvoyuna düzenlenen saldırıyı Türkiye'nin yaptığını iddia etti.

Türkiye'ye yaptırım uygulanması talebinde bulunan Barkey, ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin, Erdoğan'ı açık bir dille uyarması gerektiğini belirtti.

Seçim öncesi dönemde Erdoğan'a koz vermemek için harekete geçilmemesi gerektiğini belirten eski CIA danışmanı, Erdoğan'ın kazanacağını öngörerek, sonrası dönem için Beyaz Saray'ın kapsamlı bir çalışma yürütmesi gerektiğini kaydetti.

PKK/YPG/SDG'yi masum bir yapılanma ve Türk ordusunun teröre karşı operasyonlarını "işgal" gibi gösteren yazıda, SDG'nin ABD'nin müttefiki olduğu hatırlatıldı.

Suriye'nin kuzeyini "Kürt toprağı" olarak anan Barkey, Türk ordusunun bu bölgeyi işgal ettiğini ve SDG'yi bölgeden kovduğunu ifade etti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bile farkında TÜRKİYE nin Devasa bir Dünya Devi olma yolunda ilerlediğini. 6-7 ayaklı masanın bir halta bile yaramıyacağının. Görünen Köy kılavuz istemez. Artık onlar yolunu çizecek, Güçlenen Türkiyem in müttefiki mi olacaklar, yoksa karşısında durup Türkiyem in Büyümesini izleyip karşısında edilecekler versinler Kararlarını.
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'la yola devam
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    maalesef bu seçimleri kazansak dahi. içimizdeki bidencılar her geçen gün artıyor . sonraki seçimde kazanacaklar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    la galibe illallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay bere!.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR