İran'da zehirlenen kız öğrencilerin videosunu çeken bir kişi tutuklandı

İran'ın Gazvin kentinde bir kız okulunda meydana gelen zehirli gaz saldırısının ardından zehirlenen öğrencilerin videosunu çeken bir kadın "yalan haber yaymak" ve "rejim aleyhinde faaliyet yürütmek" suçlarından tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2023 16:53 GÜNCELLEME 20.04.2023 16:53 DÜNYA
İran'da zehirlenen kız öğrencilerin videosunu çeken bir kişi tutuklandı
İran'da zehirlenen kız öğrencilerin videosunu çeken bir kişi tutuklandı

İran'da Gazvin Başsavcısı Hüseyin Recebi yaptığı açıklamada, Gazvin şehrinde gazla zehirlenen kız öğrencilerinin videosunu çeken bir kadının tutuklandığını duyurdu. Kadının yalan haber yaymak ve rejim aleyhinde faaliyet yürütmekle suçlandığını belirten Başsavcı Recebi, "Öğrencilerin zehirlenmesinin ardından yargı olarak okula gerçekleştirilen saldırının faillerinin yakalanması ve ardından videoların çekilerek medyaya servis edilmesi ile alakalı hızlı bir şekilde soruşturma başlattık" ifadelerini kullandı.

"Şahıs hakkında zehirli gaz saldırısı ile alakası olması ihtimali nedeniyle tahkikat devam ediyor"

Zehirli gaz saldırısının ardından okul bölgesinde bulunan güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini aktaran Recebi, zehirlenen öğrencilerin videosunu çeken kadının saldırı öncesinde okul etrafında olduğunun tespit edildiğini vurguladı. Recebi, "Yapılan incelemeler neticesinde şahsın daha sonra hastanede tedavi altında olan öğrencilerden de görüntü aldığı belirlendi. Şahıs, yalan haber yaymak ve rejim aleyhinde faaliyet yürütmek suçlarından tutuklandı. Şahıs hakkında zehirli gaz saldırısı ile alakası olması ihtimali nedeniyle tahkikat devam ediyor" dedi.

İran’da öğrencilerin toplu zehirlenme vakaları

Ülkedeki ilk zehirlenme, 30 Kasım 2022'de 18 öğrencisinin hastaneye kaldırıldığı Kum'daki Nur Teknik Lisesinde görülmüştü. İran Meclisi Zehirlenme Vakalarını Araştırma Komisyonu Üyesi Muhammed Hasan Asferi, ülkede 30 Kasım’dan bu yana toplam 25 eyaletteki 230 okulda meydana gelen toplu zehirlenme vakalarında 5 bini aşkın öğrencinin zehirlendiğini açıklamıştı.
 

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Direk idam edeceksin bunları bizde aynı olacak eline cep alan ne var ise çeker hainlik yapar direk idam edeceksin bunları bazı suçlarda
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR