Almanya'da grev kaosu: Yüzlerce uçuş iptal oldu

Almanya'daki Berlin-Brandenburg Havalimanı (BER) çalışanlarının bir günlük grev kararı almasının ardından yüzlerce uçuş iptal edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2023 16:23 GÜNCELLEME 24.04.2023 16:25 DÜNYA
Almanya'da grev kaosu: Yüzlerce uçuş iptal oldu
Almanya'da grev kaosu: Yüzlerce uçuş iptal oldu

Almanya'da işçi sendikası Ver.di'nin 24 saatlik grev çağrısı üzerine Berlin-Brandenburg (BER) Havalimanı’nda güvenlik ve yolcu ile bavul kontrol bölümlerinde çalışanlar iş bıraktı. Yerel saatle 03.00'te başlayan ve bugün 00.00'da sona erecek olan grev nedeniyle hava trafiğinde aksamalar meydana geldi.

Yüzlerce uçuş iptal oldu

Havalimanının internet sitesinden yapılan açıklamada, yaklaşık 220 uçağın kalkış, 240 uçaktan 72'sinin ise iniş yapamadığı kaydedildi. Grevden haberi olmayan ve bavullarıyla havalimanına gelen bazı yolcular, terminal görevlileri tarafından bilgilendirildi. Normalde yolcu kuyruklarının oluştuğu kontuarlar ise boş kaldı.

Tahliye uçuşu için açık bırakıldı

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasındaki çatışmalar nedeniyle ülkeden süren tahliye çalışmaları kapsamında Berlin-Brandenburg Havalimanı'na iniş yapacak olan Alman ordusuna ait uçak nedeniyle iki terminal açık bırakıldı. Geçtiğimiz hafta, Hamburg, Stuttgart, Düsseldorf ve Köln-Bonn Havalimanlarında 2 günlük greve gidilmişti. Grevin ikinci gününde Alman Demiryolları çalışanları da iş bırakmış ve ulaşımda aksamalar yaşanmıştı.

 

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • zalim kaybedecek 1 yıl önce Şikayet Et
    sömürgeci devletler işçinin hakkını vermiyor
    Cevapla
  • EBUBEKİR BALCI 1 yıl önce Şikayet Et
    İşveren de lokavt yapsın.Yeter artık çalışmazsanız işte kapı.İş arayan bir sürü kişi var
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    2014 yılındada Almanyada ciddi bir kriz olmuştu akrabalarımız annelerinin cenazelerine büyük zorluklarla uçak bileti bularak gelmişlerdi ulaşım sektörlerinde grevler yaşamı olumsuz etkiler.
    Cevapla
  • Yoorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim oğlan duymasın… Grevleri Ak Parti yaptırıyor der
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR