"Bir numaralı ölüm sebebi Kovid aşısı" haberi yalan çıktı

Twitter'da bir gönderide 2022'deki yüksek ölüm oranlarının sebebinin kovid-19 aşılarının olduğu ve bu iddiayı BBC'nin yayınladığı bir haberle doğruladığı iddia edildi. Vatandaşları tedirgin eden haberin doğru olmadığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2023 17:31 GÜNCELLEME 24.04.2023 17:31 DÜNYA
"Bir numaralı ölüm sebebi Kovid aşısı" haberi yalan çıktı
"Bir numaralı ölüm sebebi Kovid aşısı" haberi yalan çıktı

Twitter'da paylaşılan bir gönderi sosyal medyada gündem oldu. Paylaşımda BBC'nin en yüksek ölümlerin 2022'de gerçekleştiği ve bunun da aşı kaynaklı olduğunu yanlışlıkla doğruladığı iddia edildi. Gönderinin devamında ise son 50 yılda en yüksek ölümlerin 2022'de yaşandığı ve bunun sebebinin de kovid-19 aşıları olduğu öne sürüldü. 

Gündem olan Twitter paylaşımına BBC'nin konuyla ilgili yaptığı bir haber kaynak olarak gösterildi.


KANIT YOK

Twitter'da paylaşılan ve birçok insanı tedirgin eden paylaşım sonrası BBC'nin ilgili haberi incelendiğinde yüksek ölüm oranlarının sebebinin "aşılar" olduğunu doğruladığına dair herhangi bir kanıtın olmadığı tespit edildi. Haberde ayrıca, BBC ve ana akım medyanın yüksek ölüm oranlarının sebebinin aşı olduğu bilgisini halktan gizlediği ile ilgili iddiaların yer aldığı ancak, ununla ilgili kesin bir bilginin olmadığı ve sadece iddiaların olduğu belirlendi. 

BBC'nin ilgili haberinde aşılar ile yüksek ölüm oranlarını arasında bir ilişkinin olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığı görüldü. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • o k 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan haber vadesi yeten ölür allah izin vermezse kimse ölmez kimsekafir istediye ölüm olmaz
    Cevapla
  • Tekel 1 yıl önce Şikayet Et
    medya kiminse haberi o yayar!
    Cevapla
  • BigPharma Big Lies 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki Almanya neden mRNA aşılarının yan etkileri için tazminatlar ödüyor?! Neden istatistiklerin çarpıtıldığını söyleyen doktorlar var?!
    Cevapla
  • Ahmet Aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı aşıyı ingiltereye'de sattılar velev ki oraya kaçmış olsunlar!
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    almanyada yüzlerce dava açıldı tazminat ödeniyor ömür boyu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR