Ekvador'da toprak kayması sonucu ölenlerin sayısı 51'e yükseldi

Chimborazo eyaletine bağlı Alausi kasabasında yaşanan heyelanda, kayıp sayısı 51'e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2023 10:02 GÜNCELLEME 05.05.2023 10:02 DÜNYA
Ekvador'da toprak kayması sonucu ölenlerin sayısı 51'e yükseldi
Ekvador'da toprak kayması sonucu ölenlerin sayısı 51'e yükseldi

Ekvador Ulusal Risk Yönetimi Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Chimborazo eyaletine bağlı Alausi kasabasında yaşanan heyelanda, kayıp sayısının arttığı ifade edildi.

Felakette yaşamını yitirenlerin sayısının 51'e yükseldiği, kayıp kişileri arama çalışmalarının ise devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yetkililer, toprak altında halen 37 kişinin daha olduğunu ve cesetlere ulaşılması için titiz bir çalışmanın yürütüldüğünü aktardı.

Toprak kaymasında 163 evin zarar gördüğü, 57 evin de tamamen yıkıldığı açıklanmıştı.

Yerel basında çıkan haberlerde, bölgedeki dağda bir süredir çatlaklar oluştuğu ve bunun da heyelanı tetiklediği iddia edilmişti.

Ekvador Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı, kapanan yolların yeniden trafiğe açılması için aralıksız çalıştıklarını ve Chimborazo eyaletinde 30 Mart'ta "acil durum" ilan ettiklerini belirtmişti.

KAYNAK : AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • İsminiz 11 ay önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR