Ukrayna 35 Rus İHA'sı düşürdüğünü açıkladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, dün gece saatlerinde Rusya’ya ait 35 İran yapımı insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2023 11:27 GÜNCELLEME 08.05.2023 11:27 DÜNYA
Ukrayna 35 Rus İHA'sı düşürdüğünü açıkladı
Ukrayna 35 Rus İHA'sı düşürdüğünü açıkladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, dün gece saatlerinde ülkenin farklı noktalarını hedef alan İran yapımı 35 Rus insansız hava aracının vurulduğu kaydedildi.

61 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Açıklamada, Rusya tarafından dün gece Karkov, Herson, Mikolayiv ve Odessa kentlerini hedef alan 16 füze saldırısı düzenlendiği bildirilirken Ukrayna kuvvetlerine ve yerleşim bölgelerine 61 hava saldırısı ve 52 ağır roketli saldırı gerçekleştirildiği, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, başkent Kiev’de en az 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR