Politico: Erdoğan'ın gücü hafife alındı, Batı onunla yaşamayı öğrenmek zorunda...

14 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendiren Politico dergisi anketlerde Erdoğan'ın gücünün hafife alınarak muhalefetin önde gösterildiğini ancak sonuçların tam tersi yönde büyük bir hayal kırıklığı olşutrduğunu yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2023 10:44 GÜNCELLEME 19.05.2023 12:17 DÜNYA
Politico: Erdoğan'ın gücü hafife alındı, Batı onunla yaşamayı öğrenmek zorunda...
Politico: Erdoğan'ın gücü hafife alındı, Batı onunla yaşamayı öğrenmek zorunda...

Dünya basınında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin analizler yer almaya devam ediyor. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oran 49.5 olurken Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyu 45.07'de kaldı.

Türk toplumunun demokratik bir direnç göstererek sandığa gittiğini yazan Politico seçimlerin ikinci tura kaldığını belirterek "Bu Sisi ve Putin'in ülkesinde görülmez" dedi:

"Hiçbir adayın mutlak çoğunluğu elde edememesi, Türkiye'yi 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur oylamaya götürdü. Ancak Vladimir Putin'in Rusya'sında, Xi Jinping'in Çin'inde veya Abdülfettah el-Sisi'nin Mısır'ında ikinci tur bir seçim hayal etmek pek mümkün değil"

ERDOĞAN GALİBİYET BEKLİYOR

Erdoğan'ın 49.5 oranında oyu ile rüzgarı elinde bulundurduğunu yazan Politico ikinci turda da Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açık bir galibiyet kazanılacağını belirtti.

14 Mayıs sonuçlarının beklentilerden çok farklı olduğunu yazan dergi Erdoğan'ın başarısının hafife alındığını muhalefetin oy oranının beklentinin çok altında kaldığını yazdı.

Dergi aynı zamanda Avrupalı liderlerin kendileri ile aynı fikirde olmayan liderlere alışması gerektiğini yazdı:

"Bununla birlikte, Türkiye'deki seçimler bize otoriter popülizmin, seçim otokrasilerinin ve Avrupa ve Batı ile aynı fikirde olmayan demokratik ve otoriter ülkelerin dayanıklılığı hakkında da bir şeyler söylüyor. AB'nin bu ülkelerle birlikte yaşamayı öğrenmesi, ne yapıp ne yapamayacağı üzerine düşünmesi gerekiyor."

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Morelli 11 ay önce Şikayet Et
    Bu disgucler saldirdikca halkimiz reise sahip cikacaktir ulkemize karsi oynanan oyunlara halkimiz goruyor halkimiz reise sahip ciktikca avrupanin amarikanin oyunlari bosa lider onden halk arkasindan kim gelirse gelsin islemez
    Cevapla
  • ali 11 ay önce Şikayet Et
    çok sert sardırdılar ne hafife alması toplum mühendisliğinin alasını yaptılar her ayrıntıyı siyonist emperalist akılla hesaplayarak planlayarak yaptılar yapmaya devam edecekler batılın planları kımayete kadar sürecek. hak yolunda doğru yolda olanlar batılın kirli planlarını oyunlarını bozmaya devam edecek inşallah
    Cevapla
  • böyle 11 ay önce Şikayet Et
    "otoriter popülizmin, seçim otokrasilerinin" uydurma terimlerle haklılık ispatlayamazsınız. "Avrupa ve Batı ile aynı fikirde olmayan" canınız sıkılıyorsa buna çalışın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR