Rusya'dan F-16 resti! Büyük risk alırlar

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Gruşko, ABD ve Batılı ülkelerin Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı tedarik etmeleri durumunda çok büyük risk almış olacaklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2023 19:00 GÜNCELLEME 20.05.2023 19:00 DÜNYA
Rusya'dan F-16 resti! Büyük risk alırlar
Rusya'dan F-16 resti! Büyük risk alırlar

Rusya, ABD’nin F16'lar dahil dördüncü nesil savaş uçakları konusunda Ukraynalı pilotları eğitmek için yürütülen ortak çabayı destekleyeceği yönündeki kararına tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Gruşko Rus medyasına yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı tedarik etmeleri durumunda çok büyük risk almış olacaklarını işaret etti. Gruşko, “Batılı ülkelerin hala gerilimi arttıracak senaryolara bağlı kaldıklarını görüyoruz. Bu, kendileri açısından çok büyük riskler taşıyor. Bunu her zaman planlarımızda göz önünde bulunduracağız. Hedeflerimize ulaşmak için gerekli tüm araçlara sahibiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ABD Başkanı Joe Biden Japonya’nın Hiroşima kentinde düzenlenen G7 Liderler Zirvesinde Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçaklarını kullanmaları için eğitilmesine yönelik yürütülen uluslararası çabaları destekleyeceğini söylemişti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan ise, “Eğitim ilerledikçe uçakların ne zaman, kim tarafından ve kaç tane teslim edileceğini belirlemek için müttefiklerimizle birlikte çalışacağız” demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • A.Erdoğan 11 ay önce Şikayet Et
    Savaş Ukrayna adı altında ABD,ABülkeleri,İngiltere ve Kanada’ya karşı Rusya şeklinde sürüyor. Batı. Emperyalizmi Rusya’yı ekonomik çöküntü yoluyla doğal kaynaklarını ele geçirme peşinde. Rusya hepsiyle başediyor gibi. Almak istediği Rus kökenli yurttaşlarının bölgelerini aldı. Şimdi karşılıklı silahlarını savaş tatbikatı benzeri bir süreçte Ukrayna topraklarında test ediyorlar.
    Cevapla
  • Selim 11 ay önce Şikayet Et
    Rusya’nın kağıttan kaplan olduğunu gördüler eğer Ukrayna’ya F-16 veren olursa şaşırmam. Gördük işte Rus sistemlerinin çöp olduğunu. Bizim Ukrayna’ya savaş başlamadan önce sattığımız SİHA’lar Rus’ların milyon dolarlık hava savunma sistemlerini rezil etti. Rusya’nın elinde nükleerden başka koz kalmadı. Bunu kullanacak olursa Allah korusun o zaman diğer nükleer güç ülkelerde bunu kullanır
    Cevapla
  • Hakan Belçika 11 ay önce Şikayet Et
    Rusya'daki silahlar zamanın en iyileri. Ama kimse Türk iha ve sihalarının bu kadar etkili olacağını düşünemedi. Dünya buna hazırlıksız yakalandı. Sadece iha ve sihalar değil. Bunları savaşın ana unsuru olarak kullanmakta çok fark yaptı. Zira eskiden sadece istihbarat için kullanılırdı. Ama Türkiye bunu değiştirdi.
    Cevapla
  • Bekir 11 ay önce Şikayet Et
    Rusya’yı zorluyor lar. Nüklere
    Cevapla
  • Das 11 ay önce Şikayet Et
    Nasil yani büyük Risk alilar tank verirlende rusya es ti gürledi ne oldu hic aynisi f 16 teslim edildimi olacak hic bir sey olmayacak rusya artik kimseyi korkutacak gücte degil
    Cevapla
  • Huso 11 ay önce Şikayet Et
    Rusya koca bir balon cikti. Demekki demokrasi olmadiktan sonra petrolun, hipersonik fuzelerin, bombardiman ucaklarin filan olsa ise yaramiyor.
    Cevapla
  • Hasan yılmaz 11 ay önce Şikayet Et
    Amerika'da Çin'de ayrıca avrupadademokrasi kimin için var?
    Cevapla
  • Faruk G 11 ay önce Şikayet Et
    Suudi arabistan'da demokrasi var, yersen! Ülkede riyal ve dolar harici hiçbir para geçmiyor. Avrupalı bile eurosunu dolara çevirip öyle gidiyor umreye. Madem demokrasi var, euro niye kullanılamıyor arabistanda?
    Cevapla
  • Aybars 11 ay önce Şikayet Et
    Demokrasi dediğin Kapitalizmin fakir ülkeleri sömürgeleleştirmek için uydurdukları palavra.. Yersen... Suudi Arabistan, BAE ve Mısır çok mu demokratta Amarika'nın desteği sonuna kadar onların yanında. Amarrikada demokrasi mi var olduğunu düşünüyorsun. Lütfen siyaset tarihini biraz okuyun ve yorum yazmayın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR