Taliban lideriyle Katar Başbakanı arasında gizli görüşme: Biden'a da haber verilmiş

Taliban lideri Akhunzada'yle Katar Başbakanı al-Thani'nin Afganistan'ın Kandehar kentinde gizli bir görüşme yaptığı; ABD Başkanı Joe Biden'ın ziyaretten haberdar olduğu ve görüşmenin çok olumlu bir havada geçtiği kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2023 09:33 GÜNCELLEME 31.05.2023 09:37 DÜNYA
Taliban lideriyle Katar Başbakanı arasında gizli görüşme: Biden'a da haber verilmiş
Taliban lideriyle Katar Başbakanı arasında gizli görüşme: Biden'a da haber verilmiş

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman al-Thani'yle (Muhammed bin Abdurrahman es-Sani) Taliban lideri Haibatullah Akhunzada (Hibetullah Ahundzade) arasında Afganistan'ın Kandehar kentinde gizli bir görüşme yapıldığı ifade edildi.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, 12 Mayıs'ta gerçekleştiği kaydedilen görüşmeden, ABD Başkanı Joe Biden'ın da haberi olduğunu söyledi.

TALİBAN LİDERİ ULUSLARARASI TOPLUMLA DİYALOĞA GEÇMEK İSTİYOR

Taliban lideri Haibatullah Akhunzada'nın, bir devlet başkanıyla bilinen ilk görüşmesi olarak kayıtlara geçen bu ziyaret, "Afganistan'ın izolasyondan çıkarak dış dünyaya açılmak istemesine dair bir adım" olarak yorumlandı.

2022 yılının Mart ayında kız çocuklarına eğitimi yasaklayan Taliban, Aralık ayında da üniversite yasağı getirmişti. Taliban, müfredatta yapılacak değişikliklerden sonra eğitime başlanabileceğini duyurmuştu. Reuters'a bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Katar Başbakanı Al-Thani'nin, Akhunzada'ye, "kız çocuklarına eğitim yasağı ve kadınlara istihdam yasakları bitirilmeli" dediğini söyledi.

Konuyla alakalı görüşlerine başvurulan Beyaz Saray, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Katar Büyükelçiliği ve Taliban, Reuters'ın talebine cevap vermedi.

Söz konusu gizli görüşmeyle alakalı Reuters'ı bilgilendiren kaynak, görüşmenin çok olumlu geçtiğini, Taliban lideri Akhunzada'nin uluslararası toplumla diyalog kurmayla çok ilgilendiğini kaydetti.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    müslümanların en büyük sıkıntısı içlerinde dış istihbarat örgütlerinin kullanımına açık çok insan bulunması, birde sakal ve üstbaşları biraz daha derli toplu olabilir
    Cevapla
  • müslüman 11 ay önce Şikayet Et
    talibanı terör örgütleriyle karıştırmayın. Taliban Afganistan halkının yerli ve milli iktidarıdır.
    Cevapla
  • Başkentli 11 ay önce Şikayet Et
    cihat isimli yorumcuya:bilip bilmeden beğenenler vebal almayın:gelelım sana ismini cihat koyunca sen her seyı ögrenmıs mı oluyorsun islamiyet hakkında.ahirette görüşmek üzere
    Cevapla
  • Cihat 11 ay önce Şikayet Et
    İslam alemi sizin gibi cahiller yüzünden bu hallerde zaten, önce Müslüman nedir onu doğru dürüst öğrenin.
    Cevapla
  • net 11 ay önce Şikayet Et
    Hz Hatice mekkenin en büyük tüccarlarındandı. Mekkenin 6lı müşrik zorbasının karşısına dikilip mazlumların mağdurların hakkını arayan bir kadındı ve mali ve aşiret gücünden dolayı ondan çekinirlerdi. Kadınları sosyal hayattan eğitimden ticaretten çalışmaktan soyutlamak islami değil.
    Cevapla
  • Karaoğlan 11 ay önce Şikayet Et
    Yıl 2023 adam Taliban ehli sünnet en iyisini yapıyor diyor, İslamda Havva anamızın ve Adem babamızın eşit olduğunu inkar ediyor. Demek sen kız çocuklarının kadınların eğitim görmemelerini ve tek çocuk doğurup evde kalmalarını lanse ediyorsun. Senin özüne İslam işlememiş, ilk tebliğ “OKU”. Buyurun sizi Afganistan’a taşınmaya Taliban rejimi altında yaşamaya davet ediyorum.
    Cevapla
  • Arachnid 11 ay önce Şikayet Et
    taliban + deaş + pkk + ypg + fetö = abd
    Cevapla
  • Uğur bilgin 11 ay önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim ama bazı cahiller saniyorki Taliban zafer kazandı la adamlar aclarindan oluyor nasıl savaş kazanacak dünyanın süper gücüne karşı Taliban ABD Nin oraya koyduğu bir piyonu vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR